Kalfs Hart Zwezerik

5,50 €/100 gram

Nice to Meat

Mooie stukken hartzwezerik van Hollandse melkgevoerde kalveren. Een delicatesse dankzij de malsheid, kleur en verfijnde, zachte smaak! De zwezerik is een orgaan van het kalf rondom het hart (de thymus), en wordt beschouwd als het meest fijne orgaanvlees beschikbaar. Het bereiden van zwezerik is wat ingewikkelder dan het bakken van een biefstuk, maar het resultaat mag er dan ook zijn. Spoel de zwezerik goed af en blanceer het in de bouillon. Snij de zwezerik daarna in plakken en haal deze even door de bloem. Bak de plakken in de boter en het resultaat is heerlijk zacht en krokant vlees.

5,50 €/100 gram

Mooie stukken hartzwezerik van Hollandse melkgevoerde kalveren. Een delicatesse dankzij de malsheid, kleur en verfijnde, zachte smaak! De zwezerik is een orgaan van het kalf rondom het hart (de thymus), en wordt beschouwd als het meest fijne orgaanvlees beschikbaar. Het bereiden van zwezerik is wat ingewikkelder dan het bakken van een biefstuk, maar het resultaat mag er dan ook zijn. Spoel de zwezerik goed af en blanceer het in de bouillon. Snij de zwezerik daarna in plakken en haal deze even door de bloem. Bak de plakken in de boter en het resultaat is heerlijk zacht en krokant vlees.

Om melk te kunnen geven, moet een koe een kalf krijgen. Aangezien Nederlandse boeren enorme hoeveelheden producten zoals melk, boter, kaas en yoghurt maken is het logisch dat er in Nederland ook veel kalveren zijn. De stierkalfjes hebben geen toekomst als melkkoe en worden dus vleeskalfjes. Het meeste kalfsvlees wordt geëxporteerd, bijvoorbeeld naar Italië. Er worden twee soorten kalfsvlees geproduceerd: blank en rose. Blank kalfsvlees is licht van kleur. Dit komt in grote lijnen door de melkvoeding die deze kalveren krijgen. Het vlees heeft een zeer fijne structuur en subtiele smaak. Rose kalfsvlees is wat donkerder van kleur. De rose kleur wordt bereikt door de voeding die de kalveren krijgen vanaf de leeftijd van twee maanden. De kalveren krijgen dan ruwvoer van maïs en granen. Rose kalfsvlees heeft door het verschil in voeding ten opzichte van blank kalfsvlees een wat meer uitgesproken smaak en iets meer structuur.


Dit product wordt geleverd door Nice to Meat. Nice to Meat is een professionele horecaslagerij en leverancier van ambachtelijk vlees en vleesproducten aan hotels en restaurants. Ontstaan uit een kleine slagerij aan de Amsterdamse Kinkerstraat, opereert Nice to Meat tegenwoordig vanuit in 2013 opgeleverde, state-of-the-art, productiefaciliteiten in Almere. Sinds de jaren 0 wordt Nice to Meat geleid door de Amsterdamse slagersfamilie Pouw. Dankzij de aantoonbare kwaliteit en stiptheid mocht Nice to Meat zijn specialiteiten al snel leveren aan enkele bekende hotels en restaurants in de hoofdstad. Een eigen importorganisatie stelt Nice to Meat uitstekend in staat om kwalitatief hoogstaande producten exclusief en direct bij de bron in te kopen. Het professioneel selecteren, bewerken en distribueren van vlees beschouwt Nice to Meat dan ook als een kunst. Onder het veelzeggende motto ‘Meat is Artworden tradities in ere gehouden. Inmiddels is Nice to Meat leverancier van vele (internationale) tophotels en (sterren)restaurants.

Gewicht0,25 kg
ConditieVers
HerkomstNederland
VerpakkingVacuum
Eenheid prijs5,50 €/100 gram
Accept

Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Direclyfrom.nl gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.