Iberico Lomo Rugfilet

3,50 €/100 gram

Nice to Meat

Een hele rugfilet van het Iberico varken, afkomstig uit de Spaanse provincie Extremadura. De varkens voeden zich met name met eikeltjes, wat resulteert in een fijne dooradering en een structuur die vergelijkbaar is met de structuur van Wagyu. Deze dooradering heeft het vlees een unieke smaak. De rugfilet is afkomstig uit de rug van het varken en is vergeleken met de procureur een stuk magerder. De filet heeft een dun laagje spek aan de bovenkant, waardoor het vlees mals en sappig blijft tijdens de bereiding. In Spanje heet de rugfilet Lomo. De rugfilet kan goed gebruikt worden als braadstuk in de oven, maar kan ook uitstekend geportioneerd worden tot steaks.

3,50 €/100 gram

Een hele rugfilet van het Iberico varken, afkomstig uit de Spaanse provincie Extremadura. De varkens voeden zich met name met eikeltjes, wat resulteert in een fijne dooradering en een structuur die vergelijkbaar is met de structuur van Wagyu. Deze dooradering heeft het vlees een unieke smaak. De rugfilet is afkomstig uit de rug van het varken en is vergeleken met de procureur een stuk magerder. De filet heeft een dun laagje spek aan de bovenkant, waardoor het vlees mals en sappig blijft tijdens de bereiding. In Spanje heet de rugfilet Lomo. De rugfilet kan goed gebruikt worden als braadstuk in de oven, maar kan ook uitstekend geportioneerd worden tot steaks.

De halfwilde iberico varkens zijn afkomstig uit de Spaanse provincie Extremadura. De varkens met de zwarte hoeven wordt als een van de lekkerste beschouwd. Het dier heeft zich in de loop der eeuwen aangepast aan het soms extreme klimaat. Het kan met weinig voefsel en ontwikkelt toch snel vetweefsel. Iberico varkens leven buiten en eten grassen, kruiden wortels en soms olijven. In de gortdroge zomertijd worden ze bijgevoerd met graan. Het afmesten begint in de herfst, als de eikels van de bomen vallen. Eikels vormen het hoofdvoedsel en geven het vlees zijn kenmerkende kruidige smaak. In deze periode ontwikkelen de varkens een ongekende eetlust, zodat ze binnen enkele maanden 60 tot 80 kilo aankomen. Het vet van iberico varkens is grotendeels enkelvoudig en meervoudig onverzadigd. Het vlees is daarmee rijk aan voedingsstoffen.


Dit product wordt geleverd door Nice to Meat. Nice to Meat is een professionele horecaslagerij en leverancier van ambachtelijk vlees en vleesproducten aan hotels en restaurants. Ontstaan uit een kleine slagerij aan de Amsterdamse Kinkerstraat, opereert Nice to Meat tegenwoordig vanuit in 2013 opgeleverde, state-of-the-art, productiefaciliteiten in Almere. Sinds de jaren 0 wordt Nice to Meat geleid door de Amsterdamse slagersfamilie Pouw. Dankzij de aantoonbare kwaliteit en stiptheid mocht Nice to Meat zijn specialiteiten al snel leveren aan enkele bekende hotels en restaurants in de hoofdstad. Een eigen importorganisatie stelt Nice to Meat uitstekend in staat om kwalitatief hoogstaande producten exclusief en direct bij de bron in te kopen. Het professioneel selecteren, bewerken en distribueren van vlees beschouwt Nice to Meat dan ook als een kunst. Onder het veelzeggende motto ‘Meat is Artworden tradities in ere gehouden. Inmiddels is Nice to Meat leverancier van vele (internationale) tophotels en (sterren)restaurants.

Gewicht2 kg
ConditieDiepvries
HerkomstSpanje
VerpakkingVacuum
Eenheid prijs3,50 €/100 gram
Accept

Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Direclyfrom.nl gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.