The Duke of Berkshire Procureur

5,6 €/500 gram

6,25 €/500 gram

Nice to Meat

Een hele procureur van het Berkshire varken, een van origine Brits ras dat geroemd wordt om zijn kwaliteit, smaak en malsheid. De varkens worden op diervriendelijke wijze gehouden in zowel Nederland als Belgie. Het vlees is wat donkerder van kleur dan regulier varkensvlees en is goed gemarmerd. De procureur is de nek (het bovenste deel van de hals) van het varken en wordt gesneden uit de voorbout. Het vlees is vet en daarmee is smaak gegarandeerd. Van deze procureur is het spek en zwoerd niet weggesneden. Uitermate geschikt als braadstuk op de barbecue of in de oven. Of snij er heerlijke lappen van en bak deze in de boter.

5,6 €/500 gram

6,25 €/500 gram

Een hele procureur van het Berkshire varken, een van origine Brits ras dat geroemd wordt om zijn kwaliteit, smaak en malsheid. De varkens worden op diervriendelijke wijze gehouden in zowel Nederland als Belgie. Het vlees is wat donkerder van kleur dan regulier varkensvlees en is goed gemarmerd. De procureur is de nek (het bovenste deel van de hals) van het varken en wordt gesneden uit de voorbout. Het vlees is vet en daarmee is smaak gegarandeerd. Van deze procureur is het spek en zwoerd niet weggesneden. Uitermate geschikt als braadstuk op de barbecue of in de oven. Of snij er heerlijke lappen van en bak deze in de boter.

Het Berkshire-varken is van origine een Brits ras, dat al in de 18e eeuw werd geroemd om zijn kwaliteit, smaak en malsheid. In de loop der eeuwen verdween het echter uit de belangstelling, waardoor er in 1976 nog maar één beer over was. Dierenarts, en tevens dierenvriend, Kees Scheepens besloot het Berkshire-varken naar Nederland te halen en slaagde erin het ras een glorieuze comeback te laten maken. Met veel liefde en persoonlijke zorg, hoeden hij en zijn gezin de zwarte rasdieren op hun boerderij “Walnoot & Wilg” in Best. Daar, in het uitgestrekte Noord-Brabantse land worden de Berkshire-varkens grootgebracht en ontwikkelen zij zich onder de beste omstandigheden. Ze hechten veel waarde aan bewegingsvrijheid en een zorgvuldig samengesteld dieet van granen en appels. Ook wenst het Berkshire-varken in een rustgevende omgeving te leven en die vinden zij nergens beter dan onder de hoede van Kees Scheepens. Het resultaat: kwalitatief hoogwaardig varkensvlees met een rijke smaak en de best denkbare malsheid en sappigheid. En bovendien: vlees met een betrouwbare herkomst.


Dit product wordt geleverd door Nice to Meat. Nice to Meat is een professionele horecaslagerij en leverancier van ambachtelijk vlees en vleesproducten aan hotels en restaurants. Ontstaan uit een kleine slagerij aan de Amsterdamse Kinkerstraat, opereert Nice to Meat tegenwoordig vanuit in 2013 opgeleverde, state-of-the-art, productiefaciliteiten in Almere. Sinds de jaren 0 wordt Nice to Meat geleid door de Amsterdamse slagersfamilie Pouw. Dankzij de aantoonbare kwaliteit en stiptheid mocht Nice to Meat zijn specialiteiten al snel leveren aan enkele bekende hotels en restaurants in de hoofdstad. Een eigen importorganisatie stelt Nice to Meat uitstekend in staat om kwalitatief hoogstaande producten exclusief en direct bij de bron in te kopen. Het professioneel selecteren, bewerken en distribueren van vlees beschouwt Nice to Meat dan ook als een kunst. Onder het veelzeggende motto ‘Meat is Artworden tradities in ere gehouden. Inmiddels is Nice to Meat leverancier van vele (internationale) tophotels en (sterren)restaurants.

Gewicht3,2 kg
ConditieVers
HerkomstNederland
VerpakkingVacuum
Eenheid prijs5,6 €/500 gram
Normale prijs6,25 €/500 gram
Accept

Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Direclyfrom.nl gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.