Specerijen

Er zijn 33 producten
1 - 24 van 33 producten weergegeven
  • PAR700034

    Na saffraan is vanille een van de aller duurste specerijen. Het heeft een zeer geliefd aroma dat voortkomt uit de vrucht (formeel de bes) van de klimorchidee (Vanilla planifolia of V. fragrans).

    9,25 €/stuk
  • PAR770330

    Hoewel bijna iedereen de zeer herkenbare specerij kaneel in huis heeft, moet het van ver komen. Kaneel is in feite de opgedroogde binnenbast van de kaneelboom die onder meer op Sri Lanka groeit. Door blootstelling aan de zon krult de bast tot een kokertje. De alba (blank)-kwaliteit is de hoogste. Normaalgesproken wordt deze alleen naar Japan geëxporteerd.

    2,75 €/stuk
  • PAR710003

    Saffraan is de allerduurste specerij ter wereld en wordt daarom ook wel het rode goud genoemd. Gelukkig heb je maar weinig nodig. Met één vederlicht draadje saffraan kleur je een liter water in een uur diepgeel. De specerij wordt verkregen door de drie bloedrode stampers uit de Crocus sativus, de saffraankrokus, te plukken en die worden vervolgens gedroogd.

    7,50 €/stuk
  • PAR770294

    Grove zeer aromatische gefermenteerde specerijenmelange uit India. Deze bestaat uit specerijen als komijn, kerrieblad, fenegriek, linzen, kurkuma, mosterdzaad, sesam- en druivenpitolie, knoflook, kokosolie, wonderboomolie (Ricinus communis) en gedroogde uien. Bruikbaar in allerlei combinaties.

    9,75 €/stuk
  • PAR770296

    Raz el-hanout is een mengsel van tal van specerijen. Het betekent letterlijk: het allerbeste uit de winkel en iedereen maakt daar een eigen mengsel van. In het algemeen kun je stellen dat raz el-hanout samengesteld wordt uit specerijen als galanga, geelwortel, gember, ginseng, kaneel, karwij, komijn, koriander, kruidnagel, lavendel, nootmuskaat, oregano,...

    7,95 €/stuk
  • PAR770293

    Mengsel van gemalen specerijen (o.a. kardemom, koriander, zwarte peper, komijnzaad, kruidnagel en kaneel). Een tandoor is een klei oven en gebruikt in Noord India in de Tandoori keuken.

    6 €/stuk
  • PAR790005

    Wie vaak Amerikaanse kookboeken hanteert, is vast wel eens de kreet 'molasses' (melasse) als ingrediënt tegengekomen. Het is het best te omschrijven als een donkere ongefilterde suikerstroop. In Britse contreien noemt men het ook wel 'black treacle' en het is een ideaal ingedient bij het maken van marinades en chutneys.

    3,75 €/stuk
  • PAR790009

    Griessuiker; zuivere geraffineerde korrelsuiker die zelfs in koude bereidingen zeer snel smelt. Billington's Golden Caster is een lichte en fijne suiker met een subtiele boterachtige smaak. Het kan worden gebruikt in plaats van witte basterdsuiker. De gouden kleur is perfect voor cake, patisserie en koekjes.

    3,25 €/stuk
  • PAR790006

    Golden Icing is een ongeraffineerde poedersuiker met een gouden kleur en een lichte toffeesmaak. Perfect voor bepoederen, glazuur, merengues en voor deeg dat om poedersuiker vraagt.

    3,25 €/stuk
  • PAR790011

    Kristalsuiker die ontstaat na het proces van reiniging, conventratie en meertrappige kristallisatie. Voor dagelijks gebruik in koffie en thee, voor door de muesli of voor over fruit.

    3,75 €/stuk
  • PAR790004

    Zeer donkere ongeraffineerde bruine suiker gemaakt uit 100% suikerrietsap. Rijk en vol met smaak van krenten en rozijnen. Kleverig. Kan hoge temperatuur aan. Ideaal voor het maken van brownies, cake en fudge.

    3,75 €/stuk
  • PAR790003

    De Billington natuurlijke licht bruine Muscovado suiker is een zachte, vochtige en fijne suiker met een kenmerkende smaak. Ideaal voor het bakken van onder meer koekjes, patisserie, snoepgoed, in het bijzonder toffee en pralines.

    3,75 €/stuk
  • PAR770304

    Vrucht van de peperbloem. Drie op de schaal van Scoville. Milde peper, eerder tintelend dan heet. Verder citroen en anijsachtig.

    5,50 €/stuk
  • PAR770303

    Foelie is een zaadrok van de nootmuskaat. Van oorsprong uit de Molukken. Hetzelfde aroma als nootmuskaat maar wat verfijnder. Deze komt uit Sri Lanka.

    3,95 €/stuk
  • PAR770308

    Een heel schaars voorkomende wilde peper uit Madagaskar. De peper wordt met de hand geplukt en dat is een lastig klusje omdat ze in de tropische boom wel 20 meter hoog hangen!! Heel apart aroma van fruit, citrus, bloemen, beetje aards. Gaat goed met vlees.

    6,95 €/stuk
  • PAR770141

    Pimentón is karakteristiek poeder van gerookte paprika. In Spanje waar het vandaan komt is het het derde standaard keukenproduct in de keuken naast peper en zout. De pimentón uit La Vera is voor kenners te onderscheiden door een bijzonder verfijnde rooksmaak veroorzaakt door tijdens het rookproces hout te gebruiken van de steeneik. De Spanjaarden...

    2,95 €/stuk
  • PAR770301

    Morieljes (in het Frans morilles en in het Engels morels) behoren tot de klassiekers onder de paddenstoelen en zorgen voor veel smaak aan soepen en sauzen, maar ze kunnen bijvoorbeeld ook gevuld worden.

    19 €/stuk
  • PAR700028

    Als je t zon gedoe vindt om onze vanillestokjes open te snijden om met een lepeltje het merg (de zaadjes eigenlijk) eruit te schrapen, dan is dit een zeer acceptabele oplossing. Dit vanille-extract is voor honderd procent afkomstig van de beste en meest zeldzame vanille, de Tahiti-vanille.

    12,50 €/stuk
  • PAR770302

    Zaad van de gelijknamige zeer grote tropische boom. De smaakmaker is cumarine. Aroma van hooi, vers gemaaid gras en een sterk zoet accent.

    7,75 €/stuk
  • PAR770300

    Gedroogde zaadjes van de Elettaria Cardamomum, een plant van de gemberfamilie. De Lanka Light Green is de kardemom met het mooiste aroma van alle kardemoms!

    4,95 €/stuk
  • PAR770305

    Kleine gedroogde bessen in de vorm van een staaf afkomstig van de Piprum Longum. Herkomst Zuid Azië. Aroma van hout, kaneel, zoethout, anijs.

    6,25 €/stuk
  • PAR770374

    Gedroogde, ongeopende bloemknop van de kruidnagelboom. Is ook een belangrijk ingrediënt van Garam Masala. Deze komen uit Sri Lanka en worden met de hand uitgezocht!

    2,25 €/stuk
  • PAR770298

    Garam masala: proef het noorden van India Indiaas mengsel van geroosterde en vervolgens gemalen specerijen (onder meer kardemom, koriander, zwarte peper, komijnzaad, kruidnagel en kaneel). Een mooie basis voor oneindig veel hartige gerechten.

    5,75 €/stuk
  • PAR770291

    Colombo-kerrie behoort tot de mildere kerriesoorten, maar deze is bijzonder geurig van karakter. De specerijenmelange wordt vooral gebruikt op de eilanden Martinique en Guadeloupe (behorende tot de Franse Antillen) en is de basis voor tal van stoofgerechten en sauzen.

    6 €/stuk

Filter

Prijs

2 € - 19 €

Herkomst

Accept

Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Direclyfrom.nl gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.