Geen producten
Prijzen zijn incl. btw
Hoewel bijna iedereen de zeer herkenbare specerij kaneel in huis heeft, moet het van ver komen. Kaneel is in feite de opgedroogde binnenbast van de kaneelboom die onder meer op Sri Lanka groeit. Door blootstelling aan de zon krult de bast tot een kokertje. De alba (blank)-kwaliteit is de hoogste. Normaalgesproken wordt deze alleen naar Japan geëxporteerd.
Grove zeer aromatische gefermenteerde specerijenmelange uit India. Deze bestaat uit specerijen als komijn, kerrieblad, fenegriek, linzen, kurkuma, mosterdzaad, sesam- en druivenpitolie, knoflook, kokosolie, wonderboomolie (Ricinus communis) en gedroogde uien. Bruikbaar in allerlei combinaties.
Raz el-hanout is een mengsel van tal van specerijen. Het betekent letterlijk: het allerbeste uit de winkel en iedereen maakt daar een eigen mengsel van. In het algemeen kun je stellen dat raz el-hanout samengesteld wordt uit specerijen als galanga, geelwortel, gember, ginseng, kaneel, karwij, komijn, koriander, kruidnagel, lavendel, nootmuskaat, oregano,...
Mengsel van gemalen specerijen (o.a. kardemom, koriander, zwarte peper, komijnzaad, kruidnagel en kaneel). Een tandoor is een klei oven en gebruikt in Noord India in de Tandoori keuken.
Griessuiker; zuivere geraffineerde korrelsuiker die zelfs in koude bereidingen zeer snel smelt. Billington's Golden Caster is een lichte en fijne suiker met een subtiele boterachtige smaak. Het kan worden gebruikt in plaats van witte basterdsuiker. De gouden kleur is perfect voor cake, patisserie en koekjes.
Wie vaak Amerikaanse kookboeken hanteert, is vast wel eens de kreet 'molasses' (melasse) als ingrediënt tegengekomen. Het is het best te omschrijven als een donkere ongefilterde suikerstroop. In Britse contreien noemt men het ook wel 'black treacle' en het is een ideaal ingedient bij het maken van marinades en chutneys.
Zeer donkere ongeraffineerde bruine suiker gemaakt uit 100% suikerrietsap. Rijk en vol met smaak van krenten en rozijnen. Kleverig. Kan hoge temperatuur aan. Ideaal voor het maken van brownies, cake en fudge.
Golden Icing is een ongeraffineerde poedersuiker met een gouden kleur en een lichte toffeesmaak. Perfect voor bepoederen, glazuur, merengues en voor deeg dat om poedersuiker vraagt.
De Billington natuurlijke licht bruine Muscovado suiker is een zachte, vochtige en fijne suiker met een kenmerkende smaak. Ideaal voor het bakken van onder meer koekjes, patisserie, snoepgoed, in het bijzonder toffee en pralines.
Kristalsuiker die ontstaat na het proces van reiniging, conventratie en meertrappige kristallisatie. Voor dagelijks gebruik in koffie en thee, voor door de muesli of voor over fruit.
Saffraan is de allerduurste specerij ter wereld en wordt daarom ook wel het rode goud genoemd. Gelukkig heb je maar weinig nodig. Met één vederlicht draadje saffraan kleur je een liter water in een uur diepgeel. De specerij wordt verkregen door de drie bloedrode stampers uit de Crocus sativus, de saffraankrokus, te plukken en die worden vervolgens gedroogd.
Een heel schaars voorkomende wilde peper uit Madagaskar. De peper wordt met de hand geplukt en dat is een lastig klusje omdat ze in de tropische boom wel 20 meter hoog hangen!! Heel apart aroma van fruit, citrus, bloemen, beetje aards. Gaat goed met vlees.
Vrucht van de peperbloem. Drie op de schaal van Scoville. Milde peper, eerder tintelend dan heet. Verder citroen en anijsachtig.
Foelie is een zaadrok van de nootmuskaat. Van oorsprong uit de Molukken. Hetzelfde aroma als nootmuskaat maar wat verfijnder. Deze komt uit Sri Lanka.
Pimentón is karakteristiek poeder van gerookte paprika. In Spanje waar het vandaan komt is het het derde standaard keukenproduct in de keuken naast peper en zout. De pimentón uit La Vera is voor kenners te onderscheiden door een bijzonder verfijnde rooksmaak veroorzaakt door tijdens het rookproces hout te gebruiken van de steeneik. De Spanjaarden...
Morieljes (in het Frans morilles en in het Engels morels) behoren tot de klassiekers onder de paddenstoelen en zorgen voor veel smaak aan soepen en sauzen, maar ze kunnen bijvoorbeeld ook gevuld worden.
Sarawak is een deelstaat van Maleisië waar veel peper verbouwd wordt. Deze peper wordt geoogst als de bessen nog groen en niet volledig rijp zijn. De groene vruchten worden ongeveer vier dagen in de zon te drogen gelegd op rieten matten. Elke avond worden de besjes in zakken gedaan om ze de volgende morgen weer uit te spreiden over de matten. De schil...
Gedroogde zaadjes van de Elettaria Cardamomum, een plant van de gemberfamilie. De Lanka Light Green is de kardemom met het mooiste aroma van alle kardemoms!
Colombo-kerrie behoort tot de mildere kerriesoorten, maar deze is bijzonder geurig van karakter. De specerijenmelange wordt vooral gebruikt op de eilanden Martinique en Guadeloupe (behorende tot de Franse Antillen) en is de basis voor tal van stoofgerechten en sauzen.
Gedroogde, ongeopende bloemknop van de kruidnagelboom. Is ook een belangrijk ingrediënt van Garam Masala. Deze komen uit Sri Lanka en worden met de hand uitgezocht!
Zaad van de gelijknamige zeer grote tropische boom. De smaakmaker is cumarine. Aroma van hooi, vers gemaaid gras en een sterk zoet accent.
Bes van de West-Indische laurierboom. Oorspronkelijk Jamaica. Ook wel all-spice. Aroma van kruidnagel, nootmuskaat, zwarte peper en kaneel.
Een mooie melange van satéspecerijen en -condimenten om verschillende soorten saté (gegrild vlees, maar ook carpaccio, vis, schaaldieren en groente) mee te maken. De melange leent zich uitstekend voor droge marinades (rubs).
Kleine gedroogde bessen in de vorm van een staaf afkomstig van de Piprum Longum. Herkomst Zuid Azië. Aroma van hout, kaneel, zoethout, anijs.
Filter
Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Direclyfrom.nl gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.