Delicatessen

Er zijn 40 producten
25 - 40 van 40 producten weergegeven
  • PAR770321

    Sap van jonge onrijpe druiven; 'zurig druivensap'. Als vervanger voor citroensap of azijn. Ingredient van mosterd.

  • PAR560068

    Ansjovis is een geraffineerde smaakmaker die in allerlei keukens terugkomt. Behalve op sommige pizzas en door de salade niçoise zelden puur, vaker verwerkt, bijvoorbeeld in sauzen. Denk aan de Piëmontese bagna càuda (een soort pittige warme fondue voor groente).

  • PAR140007

    Eekhoorntjesbrood zeggen wij, in Frankrijk is het cèpes en in Italië fungi porcini. Ze hebben een volle aromatische smaak en een vleesachtige structuur. Ter conservering worden ze gedroogd, ingevroren of op olie gezet. Onze leverancier (dezelfde als die van onze linzen uit Puy) droogde de boleten in de zon van de Auvergne.

  • PAR110083

    Wintertruffel geldt als de meest smakelijke onder de zwarte truffels en de jus van deze truffel (de Tuber melanosporum) is dan ook zeer waardevol om sauzen een authentieke truffelsmaak te geven. Vooral daar waar geen bloem of boter gebruikt wordt.

  • PAR110071

    Goede truffelolie vinden is moeilijk, want niets gaat boven echte truffel en de productie van truffelolie luistert nauw. Deze vinden wij echter boven het maaiveld uitsteken. Het krachtige aroma van de zeer exclusieve witte truffel wordt treffend benaderd.

  • PAR401078

    Fregola Sarda is geroosterde broodkruim-achtige pasta van het eiland Sardinië en wordt gemaakt van de beste harde tarwe. Fregare betekent wrijven en deze fregolapasta is gemaakt door het wrijven van grove griesmeelpasta met water om kruimels te creëren. De pasta wordt daarna bijna een volle dag gedroogd. Na het drogen worden de fregola in de oven...

  • PAR110078

    Een goed voorbeeld van dat twee mooie ingrediënten samen méér is dan de optelsom. Eekhoorntjesbrood en witte truffel vormen een topcombinatie die erg goed combineert met vlees en vis.

  • PAR540027

    De naam arbequina staat voor een Spaans olijvenras dat kleine olijfjes voortbrengt die bol staan van de olie en meestal verdwijnen ze dus in industriële centrifuges om er prachtige olie van te maken, maar zij die van dit apparaat gered worden smaken meer dan uitstekend.

  • PAR560113

    Kweeperenstroop van Math Vandewall uit Eckelrade. Deze stroop heeft de BOB status. Math heeft op dit moment 3 smaken stroop in huis, maar is constant zoekende naar betere smaken, meer aroma en nieuwe recepten. Deels van het fruit komt uit eigen biologische landbouw, waar o.a. zijn eigen appelkruisingen groeien.

  • PAR560110

    Appelstroop maken is een vak en de Zuid-Limburgse familie Vandewall verstaat dat ambacht. Zo bestaat appelstroop (bijna) nooit uit allen maar appeltjes. Er gaat ook nog peer in en een beetje suikerbiet, anders krijg je niet de juiste consistentie. Hun vakmanschap leidde tot een prachtige rinse appelstroop die op het bord met van alles te combineren is....

  • PAR400002

    Het merk Acquerello is de favoriete risottorijst van Alain Ducasse en bijvoorbeeld Heston Blumenthal en eigenlijk zouden we nu niks meer hoeven te schrijven. Zo flauw zijn we niet. Deze carnaroli-rijst wordt gedurende minimaal een jaar gedroogd en daardoor neemt de korrel nog makkelijker vloeistof en dus smaak op. Risotto gemaakt met de rijst van...

  • PAR110064

    De combinatie van deze twee natuurproducten, honing en truffel, zorgen voor een droomcombinatie. Vooral heerlijk in combinatie met allerlei kazen.

  • PAR560060

    Bonito del Norte is witte tonijn (de Thunnus alalunga die ook wel albacore-tonijn genoemd wordt) uit Spaans Baskenland (Vizcaya). Deze prachtige tonijnsoort staat gelukkig nog niet op de lijst van bedreigde diersoorten.

  • PAR560104

    Kerstomaatjes te drogen leggen in het zonnetje en ze dan op het juiste moment, als ze niet té ver ingedroogd zijn, in een potje stoppen met extra vergine olijfolie in een poging die zonnekracht (en natuurlijk de smaak) als het ware te vangen.

  • PAR540191

    Deze handgeplukte olijven komen van een klein familiebedrijf in Andalusie. Ze zijn teler en producent van tafelolijven. De olijven worden op een natuurlijke wijze gefermenteerd met alleen water en zout en in kleine batches geproduceerd en vervolgens handgepakt. .Deze gordal is enorm groot en is stevig en sappig. Hij rijpt vroeg en wordt alleen als...

  • PAR770601

    Biologisch. Oorspronkelijk uit het Mediterrrane gebied tot aan China. Nootachtige smaak

Filter

Prijs

2 € - 36 €

Herkomst

Accept

Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Direclyfrom.nl gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.