Fleur de Sel nature

10.5 10,50 €/stuk

Schmidt Zeevis

Ambachtelijk zeezout, afkomstig uit Madagaskar. Fleur de sel is in culinair opzicht het beste – en duurste - zout. Het is zeer fijn van structuur, bezit een mooi parfum en bevat diverse mineralen. 

10.5 10,50 €/stuk

Ambachtelijk zeezout, afkomstig uit Madagaskar. Fleur de sel is in culinair opzicht het beste – en duurste - zout. Het is zeer fijn van structuur, bezit een mooi parfum en bevat diverse mineralen. 

Het duurste zout en volgens sommigen in culinair opzicht ook het beste, wordt gewonnen in verdampingsbassins. Wanneer een bassin met vers zeewater gevuld wordt, duurt het nog lange tijd voordat het water is verdampt en het zout uitkristalliseert. Op het water komt eerst een flinterdun vlies. Dit is fleur de sel (letterlijk (Frans): zoutbloem). Het vlies wordt uiterst voorzichtig van het water geschept en verzameld. Dit handwerkje is tijdrovend en per 35 vierkante meter komt er slechts één kilo van vrij. Vandaar dat fleur de sel zo duur is. Fleur de sel wordt 'geboren', precies op het kristallisatiepunt. Het is zeer fijn van structuur, bezit een mooi parfum en bevat diverse mineralen.

Accept

Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Direclyfrom.nl gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.