Specerijen

Er zijn 27 producten
1 - 24 van 27 producten weergegeven
  • PAR770001

    Steranijs is een vrucht van Indiase amandelboom. In de sterpunten zit een amberkleurig zaad dat als krachtig specerij wordt gebruikt.

  • PAR770330

    Hoewel bijna iedereen de zeer herkenbare specerij kaneel in huis heeft, moet het van ver komen. Kaneel is in feite de opgedroogde binnenbast van de kaneelboom die onder meer op Sri Lanka groeit. Door blootstelling aan de zon krult de bast tot een kokertje. De alba (blank)-kwaliteit is de hoogste. Normaalgesproken wordt deze alleen naar Japan geëxporteerd.

  • PAR770294

    Grove zeer aromatische gefermenteerde specerijenmelange uit India. Deze bestaat uit specerijen als komijn, kerrieblad, fenegriek, linzen, kurkuma, mosterdzaad, sesam- en druivenpitolie, knoflook, kokosolie, wonderboomolie (Ricinus communis) en gedroogde uien. Bruikbaar in allerlei combinaties.

  • PAR770296

    Raz el-hanout is een mengsel van tal van specerijen. Het betekent letterlijk: het allerbeste uit de winkel en iedereen maakt daar een eigen mengsel van. In het algemeen kun je stellen dat raz el-hanout samengesteld wordt uit specerijen als galanga, geelwortel, gember, ginseng, kaneel, karwij, komijn, koriander, kruidnagel, lavendel, nootmuskaat, oregano,...

  • PAR770293

    Mengsel van gemalen specerijen (o.a. kardemom, koriander, zwarte peper, komijnzaad, kruidnagel en kaneel). Een tandoor is een klei oven en gebruikt in Noord India in de Tandoori keuken.

  • PAR710003

    Saffraan is de allerduurste specerij ter wereld en wordt daarom ook wel het rode goud genoemd. Gelukkig heb je maar weinig nodig. Met één vederlicht draadje saffraan kleur je een liter water in een uur diepgeel. De specerij wordt verkregen door de drie bloedrode stampers uit de Crocus sativus, de saffraankrokus, te plukken en die worden vervolgens gedroogd.

  • PAR770284

    Gedroogde sterk aromatische bladeren van de Laurus nobilis-boom, die het best gedijt aan de oostelijke zijde van het Middenlandsezeegebied. De bladeren hebben een sterke wat bittere houtachtige kruidige smaak waarbij je moet denken aan drop en verse peper, zonder dat het pikant is.

  • PAR750004

    Onze jeneverbessen komen uit Toscane want hier komen de beste ter wereld vandaan. Onmisbaar voor in stoofgerechten.

  • PAR770030

    De cubebe peper, van het Indonesische eiland Madoera, zijn bruine peperbessen met klein staartje. De peper heeft een geurig aroma van kamfer. De smaak bevat munt, citronella en eucalyptus en vleugje lavendel en rozemarijn. Staartpeper heeft een warm, aangenaam en licht peperig aroma. De smaak lijkt meer op die van piment (Jamaicaanse peper), dan op zwarte...

  • PAR770308

    Een heel schaars voorkomende wilde peper uit Madagaskar. De peper wordt met de hand geplukt en dat is een lastig klusje omdat ze in de tropische boom wel 20 meter hoog hangen!! Heel apart aroma van fruit, citrus, bloemen, beetje aards. Gaat goed met vlees.

  • PAR770141

    Pimentón is karakteristiek poeder van gerookte paprika. In Spanje waar het vandaan komt is het het derde standaard keukenproduct in de keuken naast peper en zout. De pimentón uit La Vera is voor kenners te onderscheiden door een bijzonder verfijnde rooksmaak veroorzaakt door tijdens het rookproces hout te gebruiken van de steeneik. De Spanjaarden...

  • PAR770304

    Vrucht van de peperbloem. Drie op de schaal van Scoville. Milde peper, eerder tintelend dan heet. Verder citroen en anijsachtig.

  • PAR770303

    Foelie is een zaadrok van de nootmuskaat. Van oorsprong uit de Molukken. Hetzelfde aroma als nootmuskaat maar wat verfijnder. Deze komt uit Sri Lanka.

  • PAR770301

    Morieljes (in het Frans morilles en in het Engels morels) behoren tot de klassiekers onder de paddenstoelen en zorgen voor veel smaak aan soepen en sauzen, maar ze kunnen bijvoorbeeld ook gevuld worden.

  • PAR770377

    Sarawak is een deelstaat van Maleisië waar veel peper verbouwd wordt. Deze peper wordt geoogst als de bessen nog groen en niet volledig rijp zijn. De groene vruchten worden ongeveer vier dagen in de zon te drogen gelegd op rieten matten. Elke avond worden de besjes in zakken gedaan om ze de volgende morgen weer uit te spreiden over de matten. De schil...

  • PAR770300

    Gedroogde zaadjes van de Elettaria Cardamomum, een plant van de gemberfamilie. De Lanka Light Green is de kardemom met het mooiste aroma van alle kardemoms!

  • PAR770291

    Colombo-kerrie behoort tot de mildere kerriesoorten, maar deze is bijzonder geurig van karakter. De specerijenmelange wordt vooral gebruikt op de eilanden Martinique en Guadeloupe (behorende tot de Franse Antillen) en is de basis voor tal van stoofgerechten en sauzen.

  • PAR770374

    Gedroogde, ongeopende bloemknop van de kruidnagelboom. Is ook een belangrijk ingrediënt van Garam Masala. Deze komen uit Sri Lanka en worden met de hand uitgezocht!

  • PAR770302

    Zaad van de gelijknamige zeer grote tropische boom. De smaakmaker is cumarine. Aroma van hooi, vers gemaaid gras en een sterk zoet accent.

  • PAR770306

    Bes van de West-Indische laurierboom. Oorspronkelijk Jamaica. Ook wel all-spice. Aroma van kruidnagel, nootmuskaat, zwarte peper en kaneel.

  • PAR770305

    Kleine gedroogde bessen in de vorm van een staaf afkomstig van de Piprum Longum. Herkomst Zuid Azië. Aroma van hout, kaneel, zoethout, anijs.

  • PAR770297

    Een mooie melange van satéspecerijen en -condimenten om verschillende soorten saté (gegrild vlees, maar ook carpaccio, vis, schaaldieren en groente) mee te maken. De melange leent zich uitstekend voor droge marinades (rubs).

  • PAR770298

    Garam masala: proef het noorden van India Indiaas mengsel van geroosterde en vervolgens gemalen specerijen (onder meer kardemom, koriander, zwarte peper, komijnzaad, kruidnagel en kaneel). Een mooie basis voor oneindig veel hartige gerechten.

  • PAR770292

    Madras kerrie komt uit Zuid India, genoemd naar de voormalige stad Madras, het huidige Chennai. De blend bestaat uit koriander, Ceylon pijpkaneel, kardemom, komijn, gemberwortel, bruine mosterdzaad, fenegriek, kurkuma (=geelwortel), Indiase zwarte peper en Indiase rode chili. In de Indiase keuken gebruikt in traditionele gerechten, maar ook in combinatie...

Accept

Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Direclyfrom.nl gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.