Tong

Er zijn 7 producten

Tong

Nederland en tong zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Niet gek, dat deze vis de meest geliefde is van alle Noordzeevissen. Tong heeft een voortreffelijke smaak. Het is het perfecte visje voor mensen die denken geen vis te lusten. Tong zwemt in de Europese kustwateren, vanaf de Middellandse Zee tot aan de noordelijke randen van de Noordzee. Nederlandse vissers hebben ongeveer driekwart van de Europese vangstquotum, de hoeveelheid die jaarlijks gevangen mag worden. En nog sterker: van alle geveilde vis in Nederland is tong verantwoordelijk voor ongeveer een derde van de totale waarde. De Nederlandse en Deense vissersvloot leveren dan ook de beste kwaliteit tong ter wereld. Er is een duidelijk verschil in kwaliteit met tong uit Spanje en andere delen van de wereld.

Een volwassen tong kan wel 70 centimeter lang worden en twee kilo wegen. Die tong is dan ongeveer 20 jaar oud. Verse vis heeft rode kieuwen; bij de tong is dat wat moeilijker te zien omdat hij wel eens zand in zijn kieuwen heeft en er verkleuring kan ontstaan. De vis heeft een prachtige, glimmende slijmlaag.  Tong schiet kuit in het voorjaar, dan moet je hem eigenlijk niet willen eten. De kuit is weliswaar heel lekker, maar de tong wordt zo in zijn voortbestaan bedreigd. Neem in die periode liever tongschar, die heeft in het voorjaar geen kuit.

Tong bestellen

Naast de ‘gewone’ tong is ook sliptong erg populair. Zeker om, omdat de sliptong erg gunstig geprijsd is. Veel mensen denken dat de sliptong een aparte vis is. Niets is minder waar. De sliptong is gewoon een 3 jaar oude kleutertong. Tong en sliptong zijn online te bestellen bij Schmidt Zeevis. Sliptong is dus de kleinste tong uit het assortiment. De middelgrote tong bestel je met of zonder kop. Datzelfde geldt voor grote tong. De vis is zoals gezegd niet jaarrond te verkrijgen. Het beste eet je tong van juni tot en met januari. 

1 - 7 van 7 producten weergegeven
  • 1726085

    De bereiding van een sliptong is hetzelfde als die van de tong: bakken, pocheren, stomen, stoven of bereiden in de oven. 

    2,70 €/stuk
  • 1726044

    De bereiding van een sliptong is hetzelfde als die van de tong: bakken, pocheren, stomen, stoven of bereiden in de oven. 

    2,80 €/stuk
  • 1721002

    Het vlees van deze populaire Noordzeevis is steviger dan van de schol en is geschikt om te bakken, pocheren, stomen, stoven of te bereiden in de oven. 

    12 €/stuk
  • 1724044

    Het vlees van deze populaire Noordzeevis is steviger dan van de schol en is geschikt om te bakken, pocheren, stomen, stoven of te bereiden in de oven. 

    18,20 €/stuk
  • 1724041

    Het vlees van deze populaire Noordzeevis is steviger dan van de schol en is geschikt om te bakken, pocheren, stomen, stoven of te bereiden in de oven. 

    15 €/stuk
  • 1721044

    Het vlees van deze populaire Noordzeevis is steviger dan van de schol en is geschikt om te bakken, pocheren, stomen, stoven of te bereiden in de oven 

    30 €/stuk
  • 1721041

    Het vlees van deze populaire Noordzeevis is steviger dan van de schol en is geschikt om te bakken, pocheren, stomen, stoven of te bereiden in de oven. 

    26,45 €/stuk

Tong

Nederland en tong zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Niet gek, dat deze vis de meest geliefde is van alle Noordzeevissen. Tong heeft een voortreffelijke smaak. Het is het perfecte visje voor mensen die denken geen vis te lusten. Tong zwemt in de Europese kustwateren, vanaf de Middellandse Zee tot aan de noordelijke randen van de Noordzee. Nederlandse vissers hebben ongeveer driekwart van de Europese vangstquotum, de hoeveelheid die jaarlijks gevangen mag worden. En nog sterker: van alle geveilde vis in Nederland is tong verantwoordelijk voor ongeveer een derde van de totale waarde. De Nederlandse en Deense vissersvloot leveren dan ook de beste kwaliteit tong ter wereld. Er is een duidelijk verschil in kwaliteit met tong uit Spanje en andere delen van de wereld.

Een volwassen tong kan wel 70 centimeter lang worden en twee kilo wegen. Die tong is dan ongeveer 20 jaar oud. Verse vis heeft rode kieuwen; bij de tong is dat wat moeilijker te zien omdat hij wel eens zand in zijn kieuwen heeft en er verkleuring kan ontstaan. De vis heeft een prachtige, glimmende slijmlaag.  Tong schiet kuit in het voorjaar, dan moet je hem eigenlijk niet willen eten. De kuit is weliswaar heel lekker, maar de tong wordt zo in zijn voortbestaan bedreigd. Neem in die periode liever tongschar, die heeft in het voorjaar geen kuit.

Tong bestellen

Naast de ‘gewone’ tong is ook sliptong erg populair. Zeker om, omdat de sliptong erg gunstig geprijsd is. Veel mensen denken dat de sliptong een aparte vis is. Niets is minder waar. De sliptong is gewoon een 3 jaar oude kleutertong. Tong en sliptong zijn online te bestellen bij Schmidt Zeevis. Sliptong is dus de kleinste tong uit het assortiment. De middelgrote tong bestel je met of zonder kop. Datzelfde geldt voor grote tong. De vis is zoals gezegd niet jaarrond te verkrijgen. Het beste eet je tong van juni tot en met januari. 

Filter

Prijs

2 € - 31 €

Herkomst

Geen keuze mogelijk

Accept

Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Direclyfrom.nl gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.