Tarbot

Er zijn 3 producten

Tarbot

King of the Sea of Keizer onder de Vissen; deze prachtige vis heeft een aantal bijnamen die de tarbot de hemel in prijzen. En terecht. Hij wordt het meest gevangen in de Atlantische Oceaan en de Noordzee. Er wordt niet specifiek op tarbot gevist; het is bijvangst die voor veel vissers de krenten in de pap betekent. Vier kisten tarbot, bij elkaar ongeveer 160 kilo, leveren een visser meer op dan drie ton schol. Het is dus een kostbare vis. Tarbot wordt het hele jaar gevangen, maar is in het najaar en de winter op z’n best.

Tarbot is familie van de heilbot en de griet. Met deze laatste wordt hij nogal eens verward. Tarbot is echter ronder van vorm, heeft hoekigere zijvinnen en op de bovenzijde duidelijk voelbare botknobbeltjes. Tarbot is de enige platvissoort die dit heeft. Door die knobbeltjes heet tarbot in het Duits Steinbut. Overigens verdwijnen die knobbeltjes bij het bereiden van de vis.

Alle platvissen worden als ronde vissen geboren. Na ongeveer zes weken verplaatsen de ogen zich naar één kant van de vis. Het lichaam wordt sterk verticaal afgeplat en de vis gaat met de witte, blinde onderzijde op de bodem liggen. Als hij zich ingegraven heeft, zijn alleen nog de uitpuilende ogen boven het zand zichtbaar. Leuk detail: de tarbot is altijd linksogig. De beide ogen bevinden zich aan wat eens de linkerkant van de vis was.

Tarbot bestellen

Laat je geen knollen voor citroenen verkopen; gefileerde tarbot en griet zin bijna niet van elkaar te onderscheiden. Griet is echter een stuk goedkoper dan tarbot. Tarbot kan je eenvoudig online bestellen bij Schmidt Zeevis. Je kan tarbot op verschillende manieren bestellen. Als vis in het geheel, als moten of als filet. De vis is goed verkrijgbaar van augustus tot en met april. In mei en juni kan je tarbot beter niet eten. Het is een culinaire vis waarmee je in de keuken alle kanten op kant. 

1 - 3 van 3 producten weergegeven
  • 1712089

    Culinair gezien is de tarbot veelzijdig, hij is geschikt voor alle bereidingswijzen. 

    11 €/stuk
  • 1714044

    Culinair gezien is de tarbot veelzijdig, hij is geschikt voor alle bereidingswijzen. 

    14,85 €/stuk
  • 1712035

    Culinair gezien is de tarbot veelzijdig, hij is geschikt voor alle bereidingswijzen. 

    11,00 €/100 gram

Tarbot

King of the Sea of Keizer onder de Vissen; deze prachtige vis heeft een aantal bijnamen die de tarbot de hemel in prijzen. En terecht. Hij wordt het meest gevangen in de Atlantische Oceaan en de Noordzee. Er wordt niet specifiek op tarbot gevist; het is bijvangst die voor veel vissers de krenten in de pap betekent. Vier kisten tarbot, bij elkaar ongeveer 160 kilo, leveren een visser meer op dan drie ton schol. Het is dus een kostbare vis. Tarbot wordt het hele jaar gevangen, maar is in het najaar en de winter op z’n best.

Tarbot is familie van de heilbot en de griet. Met deze laatste wordt hij nogal eens verward. Tarbot is echter ronder van vorm, heeft hoekigere zijvinnen en op de bovenzijde duidelijk voelbare botknobbeltjes. Tarbot is de enige platvissoort die dit heeft. Door die knobbeltjes heet tarbot in het Duits Steinbut. Overigens verdwijnen die knobbeltjes bij het bereiden van de vis.

Alle platvissen worden als ronde vissen geboren. Na ongeveer zes weken verplaatsen de ogen zich naar één kant van de vis. Het lichaam wordt sterk verticaal afgeplat en de vis gaat met de witte, blinde onderzijde op de bodem liggen. Als hij zich ingegraven heeft, zijn alleen nog de uitpuilende ogen boven het zand zichtbaar. Leuk detail: de tarbot is altijd linksogig. De beide ogen bevinden zich aan wat eens de linkerkant van de vis was.

Tarbot bestellen

Laat je geen knollen voor citroenen verkopen; gefileerde tarbot en griet zin bijna niet van elkaar te onderscheiden. Griet is echter een stuk goedkoper dan tarbot. Tarbot kan je eenvoudig online bestellen bij Schmidt Zeevis. Je kan tarbot op verschillende manieren bestellen. Als vis in het geheel, als moten of als filet. De vis is goed verkrijgbaar van augustus tot en met april. In mei en juni kan je tarbot beter niet eten. Het is een culinaire vis waarmee je in de keuken alle kanten op kant. 

Filter

Prijs

7 € - 12 €

Herkomst

Geen keuze mogelijk

Accept

Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Direclyfrom.nl gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.