Schelvis

Er is 1 product.

Schelvis 

Schelvis en kabeljauw zijn familie van elkaar en komen beide voor in de noordelijke Atlantische oceaan. Veel mensen vinden schelvis nog lekkerder dan kabeljauw, vanwege zijn zachte textuur en omdat hij meer naar de zee smaakt. Schelvis kan tot een meter lang worden en over die gehele lengte loopt een opvallende zwarte streep. Ook heeft de vis een donkere vlek op de zijkant, vergelijkbaar met de zonnevis.

De meeste schelvis wordt door de Schotten gevangen met long lines, waarbij inktvisjes als aas wordt gebruikt. Hij wordt gevangen in hetzelfde gebied als kabeljauw, koolvis en wijting. In Noord-Engeland wordt schelvis gebruikt in het alom bekende fish-en-chips. In Ierland en Schotland wordt hij gerookt geserveerd; als hele vis bij het ontbijt en als filet met vel kennen we hem als ‘smoked haddock’. De vis krijgt van het roken zijn typische gele kleur. Ook Nederland, Oost-Brabant om precies te zijn, kent een traditioneel gerecht met schelvis: tijdens de zomerkermis wordt er veel pieterman gegeten, wat niets anders is dan een hele, warmgerookte schelvis.

Schelvis bestellen

Het vlees van de schelvis is wit tot creme van kleur en heeft een wat lossere structuur vergeleken met bijvoorbeeld de kabeljauw. De vis is geschikt om te bakken of te pocheren. Je kan schelvis bestellen bij Schmidt Zeevis. Van de vis zijn de filets met vel verkrijgbaar. Deze zijn het hele jaar verkrijgbaar, maar de beste periode om schelvis te eten is van juni tot en met februari. 

  • 1630034

    De filet van de schelvis is wit tot crèmekleurig, heeft een losse structuur en is geschikt om te bakken of te pocheren. 

    2,90 €/stuk

Schelvis 

Schelvis en kabeljauw zijn familie van elkaar en komen beide voor in de noordelijke Atlantische oceaan. Veel mensen vinden schelvis nog lekkerder dan kabeljauw, vanwege zijn zachte textuur en omdat hij meer naar de zee smaakt. Schelvis kan tot een meter lang worden en over die gehele lengte loopt een opvallende zwarte streep. Ook heeft de vis een donkere vlek op de zijkant, vergelijkbaar met de zonnevis.

De meeste schelvis wordt door de Schotten gevangen met long lines, waarbij inktvisjes als aas wordt gebruikt. Hij wordt gevangen in hetzelfde gebied als kabeljauw, koolvis en wijting. In Noord-Engeland wordt schelvis gebruikt in het alom bekende fish-en-chips. In Ierland en Schotland wordt hij gerookt geserveerd; als hele vis bij het ontbijt en als filet met vel kennen we hem als ‘smoked haddock’. De vis krijgt van het roken zijn typische gele kleur. Ook Nederland, Oost-Brabant om precies te zijn, kent een traditioneel gerecht met schelvis: tijdens de zomerkermis wordt er veel pieterman gegeten, wat niets anders is dan een hele, warmgerookte schelvis.

Schelvis bestellen

Het vlees van de schelvis is wit tot creme van kleur en heeft een wat lossere structuur vergeleken met bijvoorbeeld de kabeljauw. De vis is geschikt om te bakken of te pocheren. Je kan schelvis bestellen bij Schmidt Zeevis. Van de vis zijn de filets met vel verkrijgbaar. Deze zijn het hele jaar verkrijgbaar, maar de beste periode om schelvis te eten is van juni tot en met februari. 

Filter

Prijs

2 € - 3 €

Herkomst

Geen keuze mogelijk

Accept

Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Direclyfrom.nl gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.