Rode mul

Er zijn 2 producten

Rode mul

Een kleine vis met een behoorlijk grote kop: de rode mul wordt niet groter dan 20 centimeter en is een ideaal visje voor op de barbecue of grill. De vis is stevig van structuur en een beetje zoetig van smaak. Vaak laat men de voortreffelijk smakende lever zitten, om de smaak van de gehele vis te verhogen. Zijn oranje kleur krijgt de rode mul van de garnalen en kreeftjes die hij eet. Hij leeft op zandbodems dicht bij de kust, tot op een diepte van 100 meter. In het kader van zijn dieet is de stand van de bek naar onderen gericht en op de kin heeft de mul opvallende baarddraden. Die baarddraden gebruikt het visje om zijn weg te vinden en te kunnen proeven.

Rode mul wordt voornamelijk gevangen in de wateren voor de Franse kust. Met de opwarming van het zeewater zie je rode mul steeds vaker op de Nederlandse visafslag. De rode mul wordt met regelmaat ‘koning van de poon’ genoemd. Dat is niet terecht, want de mul is helemaal geen familie van de poon; hij behoort tot de familie van de zeebarbeel. In Frankrijk noemen ze ze gewoon allebei ‘rouget’, om het eenvoudig te houden.  

Mullen bestellen

Mullen zijn het hele jaar goed te verkrijgen. De beste tijd om rode mul te eten is echter september en oktober, dan zijn de visjes het smaakvolst. Rode mul bestel je eenvoudig online bij Schmidt Zeevis. De vis is zowel in zijn geheel te bestellen, maar ook als filet. De hele mul is perfect om te roosteren of te grillen of de barbecue. De filets bak je het beste op de huid in wat olie. 

1 - 2 van 2 producten weergegeven
  • 1490009

    Kleine mullen zijn geschikt om te roosteren of bakken, grotere mullen kunnen worden gestoofd. 

    3,30 €/stuk
  • 1490042

    Kleine mullen zijn geschikt om te roosteren of bakken, grotere mullen kunnen worden gestoofd. 

    3,60 €/stuk

Rode mul

Een kleine vis met een behoorlijk grote kop: de rode mul wordt niet groter dan 20 centimeter en is een ideaal visje voor op de barbecue of grill. De vis is stevig van structuur en een beetje zoetig van smaak. Vaak laat men de voortreffelijk smakende lever zitten, om de smaak van de gehele vis te verhogen. Zijn oranje kleur krijgt de rode mul van de garnalen en kreeftjes die hij eet. Hij leeft op zandbodems dicht bij de kust, tot op een diepte van 100 meter. In het kader van zijn dieet is de stand van de bek naar onderen gericht en op de kin heeft de mul opvallende baarddraden. Die baarddraden gebruikt het visje om zijn weg te vinden en te kunnen proeven.

Rode mul wordt voornamelijk gevangen in de wateren voor de Franse kust. Met de opwarming van het zeewater zie je rode mul steeds vaker op de Nederlandse visafslag. De rode mul wordt met regelmaat ‘koning van de poon’ genoemd. Dat is niet terecht, want de mul is helemaal geen familie van de poon; hij behoort tot de familie van de zeebarbeel. In Frankrijk noemen ze ze gewoon allebei ‘rouget’, om het eenvoudig te houden.  

Mullen bestellen

Mullen zijn het hele jaar goed te verkrijgen. De beste tijd om rode mul te eten is echter september en oktober, dan zijn de visjes het smaakvolst. Rode mul bestel je eenvoudig online bij Schmidt Zeevis. De vis is zowel in zijn geheel te bestellen, maar ook als filet. De hele mul is perfect om te roosteren of te grillen of de barbecue. De filets bak je het beste op de huid in wat olie. 

Filter

Prijs

3 € - 4 €

Herkomst

Geen keuze mogelijk

Accept

Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Direclyfrom.nl gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.