Kabeljauw

Er zijn 4 producten

Kabeljauw

Kabeljauw is een van de meest veelzijdige stukjes vis. Het stevige, witte vlees van de vis leent zich voor echt iedere bereiding. Nederland is dol op kabeljauw en het is dan ook een van de meest gegeten vissoorten. Nederlanders eten het liefst het rugstuk van de filet. In andere landen is dit wel anders. Noren en Portugezen maak je het beste blij met de kop. Daar zijn gefrituurde kabeljauwwangetjes een ware delicatesse. Net als ‘Thorske tunge’, een Noors gerecht van de tong van de vis. Van de wammen, het achterste deel van de kop, maken ze de beste kibbeling.

Onze kabeljauw komt uit de noordelijke Noordzee, uit de buurt van Denemarken en Noorwegen. De vissen waarop gevist wordt, zijn tussen de 7 en 9 jaar oud, tot een meter lang en wegen 4 tot 5 kilo. In Noorwegen maken ze van kabeljauw stokvis, door deze in de koude lucht te drogen. In Portugal zouten ze de vis ook nog, omdat drogen in de warme lucht wat minder goed ging. Daar wordt het klipvis genoemd, omdat de gezouten kabeljauw op de klippen te drogen werd gelegd.

De Noorse winterkabeljauw, ofwel skrei, is een bijzondere. Deze zwemt ieder jaar met honderdduizenden tegelijk vanuit de poolcirkel naar de warmere wateren rond de Lofoten om zich voort te planten. In Noorwegen is skrei wat in Nederland de Hollandse nieuwe is: een volksfeest waar lang naar uitgekeken wordt.

Kabeljauw bestellen

Kabeljauw is in Nederland een populaire vis. Het vlees is wit en stevig en kan op verschillende manieren klaargemaakt worden. Gebakken of gefrituurd kom je deze vis het vaakst tegen. Bij Schmidt Zeevis is kabeljauw eenvoudig te bestellen. De kabeljauwfilet is perfect geschikt om op de huid te bakken, net als de hele zijde. Voor stoofpotjes en kibbeling zijn de moten perfect. En voor de liefhebbers van burgers is de kabeljauwburger een lekkere afwisseling. Je bestelt kabeljauw het beste in de periode juni tot en met februari. 

1 - 4 van 4 producten weergegeven
  • 1308034

    Het stevige witte vlees van de kabeljauw kan op alle manieren klaargemaakt worden. De meest bekende bereiding is misschien wel kibbeling (gepaneerde, gefrituurde stukjes kabeljauwfilet). 

    4,00 €/100 gram
  • 28278

    Deze burger zit bomvol heerlijke kabeljauwstukjes! Klik op het pijltje voor de bereidingswijze. 

    1,95 €/stuk
  • 1301089

    Het stevige witte vlees van de kabeljauw kan op alle manieren klaargemaakt worden. De meest bekende bereiding is misschien wel kibbeling (gepaneerde, gefrituurde stukjes kabeljauwfilet). 

    5 €/stuk
  • 1301001

    Het stevige witte vlees van de kabeljauw kan op alle manieren klaargemaakt worden. De meest bekende bereiding is misschien wel kibbeling (gepaneerde, gefrituurde stukjes kabeljauwfilet). 

    30,70 €/stuk

Kabeljauw

Kabeljauw is een van de meest veelzijdige stukjes vis. Het stevige, witte vlees van de vis leent zich voor echt iedere bereiding. Nederland is dol op kabeljauw en het is dan ook een van de meest gegeten vissoorten. Nederlanders eten het liefst het rugstuk van de filet. In andere landen is dit wel anders. Noren en Portugezen maak je het beste blij met de kop. Daar zijn gefrituurde kabeljauwwangetjes een ware delicatesse. Net als ‘Thorske tunge’, een Noors gerecht van de tong van de vis. Van de wammen, het achterste deel van de kop, maken ze de beste kibbeling.

Onze kabeljauw komt uit de noordelijke Noordzee, uit de buurt van Denemarken en Noorwegen. De vissen waarop gevist wordt, zijn tussen de 7 en 9 jaar oud, tot een meter lang en wegen 4 tot 5 kilo. In Noorwegen maken ze van kabeljauw stokvis, door deze in de koude lucht te drogen. In Portugal zouten ze de vis ook nog, omdat drogen in de warme lucht wat minder goed ging. Daar wordt het klipvis genoemd, omdat de gezouten kabeljauw op de klippen te drogen werd gelegd.

De Noorse winterkabeljauw, ofwel skrei, is een bijzondere. Deze zwemt ieder jaar met honderdduizenden tegelijk vanuit de poolcirkel naar de warmere wateren rond de Lofoten om zich voort te planten. In Noorwegen is skrei wat in Nederland de Hollandse nieuwe is: een volksfeest waar lang naar uitgekeken wordt.

Kabeljauw bestellen

Kabeljauw is in Nederland een populaire vis. Het vlees is wit en stevig en kan op verschillende manieren klaargemaakt worden. Gebakken of gefrituurd kom je deze vis het vaakst tegen. Bij Schmidt Zeevis is kabeljauw eenvoudig te bestellen. De kabeljauwfilet is perfect geschikt om op de huid te bakken, net als de hele zijde. Voor stoofpotjes en kibbeling zijn de moten perfect. En voor de liefhebbers van burgers is de kabeljauwburger een lekkere afwisseling. Je bestelt kabeljauw het beste in de periode juni tot en met februari. 

Filter

Prijs

1 € - 31 €

Herkomst

Geen keuze mogelijk

Accept

Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Direclyfrom.nl gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.