Inktvis

Er zijn 2 producten

Inktvis

Een heerlijk Nederlands product: inktvis uit de Noordzee. Er wordt weinig speciaal op gevist en is met name in de wintermaanden bijvangst. In de zomer wordt er nauwelijks inktvis uit de Noordzee gehaald. Er zijn slechts een paar vissers die zich hebben gespecialiseerd in het vangen van inktvis, of ‘squid jiggen’ in jargon. Ze halen door middel van lijnen met haakjes en een lichtbak ’s nachts inktvis uit de zee.

Inktvissen zijn koppotigen: ze hebben een kop, zijn symmetrisch en hun tien tentakels bevinden zich in een kring rond hun bek. Ze komen alleen voor in zout water. Door water in hun mantel te pompen, en dit vervolgens weer krachtig uit te persen, kunnen ze achteruit zwemmen.

Octopus

Octopus behoort tot de familie van de inktvissen, maar is toch een compleet ander dier. In tegenstelling tot de inktvis, heeft de octopus maar acht tentakels die bedekt zijn met zuignappen. Ze zwemmen nauwelijks, hooguit korte afstanden wanneer ze op de vlucht zijn. Het liefst verschuilen ze zich tussen de rotsen en in holen, om daar ongestoord te leven. De meeste octopussen worden gevangen in Italië, door middel van korven. Van de octopus eet je alleen de tentakels, die wel tot een meter lang kunnen worden. Door die langzaam te garen, wordt het vlees heerlijk mals en smaakvol. Na het stoven kort grillen geeft octopus een heerlijke smaak en krokant korstje.

Inktvis en octopus bestellen

Veruit de meeste inktvissen komen niet in Nederlandse viswinkels terecht. In de Mediterrane keuken is inktvis en octopus een ware delicatesse en kunnen ze er niet genoeg van krijgen. Het grootste deel van de vangst gaat dut direct naar Spanje en Italië. Zonde, want het is ontzettend lekker, mits goed bereid. Kleine inktvis kan je online bestellen bij Schmidt Zeevis. Gebruik ze voor bijvoorbeeld calamaris of om te vullen met farce van verse vis of langoustines alvorens ze te grillen. Octopus bestel je ook in zijn geheel om thuis te bereiden. 

1 - 2 van 2 producten weergegeven
  • 1289000

    Deze inktvis is uitermate geschikt om te grillen of om te vullen met een farce van witvis of langoustine. De kleine inktvissen kunnen ook in zijn geheel bereid worden. 

    0,60 €/stuk
  • 1510000

    De octopus wordt veel gebruikt in de mediterrane keuken. Door hem lang te stoven (of sneller: in de snelkookpan) wordt hij heerlijk mals. 

    17,55 €/stuk

Inktvis

Een heerlijk Nederlands product: inktvis uit de Noordzee. Er wordt weinig speciaal op gevist en is met name in de wintermaanden bijvangst. In de zomer wordt er nauwelijks inktvis uit de Noordzee gehaald. Er zijn slechts een paar vissers die zich hebben gespecialiseerd in het vangen van inktvis, of ‘squid jiggen’ in jargon. Ze halen door middel van lijnen met haakjes en een lichtbak ’s nachts inktvis uit de zee.

Inktvissen zijn koppotigen: ze hebben een kop, zijn symmetrisch en hun tien tentakels bevinden zich in een kring rond hun bek. Ze komen alleen voor in zout water. Door water in hun mantel te pompen, en dit vervolgens weer krachtig uit te persen, kunnen ze achteruit zwemmen.

Octopus

Octopus behoort tot de familie van de inktvissen, maar is toch een compleet ander dier. In tegenstelling tot de inktvis, heeft de octopus maar acht tentakels die bedekt zijn met zuignappen. Ze zwemmen nauwelijks, hooguit korte afstanden wanneer ze op de vlucht zijn. Het liefst verschuilen ze zich tussen de rotsen en in holen, om daar ongestoord te leven. De meeste octopussen worden gevangen in Italië, door middel van korven. Van de octopus eet je alleen de tentakels, die wel tot een meter lang kunnen worden. Door die langzaam te garen, wordt het vlees heerlijk mals en smaakvol. Na het stoven kort grillen geeft octopus een heerlijke smaak en krokant korstje.

Inktvis en octopus bestellen

Veruit de meeste inktvissen komen niet in Nederlandse viswinkels terecht. In de Mediterrane keuken is inktvis en octopus een ware delicatesse en kunnen ze er niet genoeg van krijgen. Het grootste deel van de vangst gaat dut direct naar Spanje en Italië. Zonde, want het is ontzettend lekker, mits goed bereid. Kleine inktvis kan je online bestellen bij Schmidt Zeevis. Gebruik ze voor bijvoorbeeld calamaris of om te vullen met farce van verse vis of langoustines alvorens ze te grillen. Octopus bestel je ook in zijn geheel om thuis te bereiden. 

Filter

Prijs

0 € - 18 €

Herkomst

Geen keuze mogelijk

Accept

Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Direclyfrom.nl gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.