Haring

Er zijn 5 producten

Haring

Het verwerken van haring Hollandse nieuwe is uitgevonden door de Nederlander Willem Beukelszoon. En omdat wij een reislustig volk zijn, is er inmiddels over de hele wereld vraag naar dit typisch Hollandse product.

In het begin is er nog niets Hollands aan de haring. Als de haring vanuit de noordelijke Noordzee zuidwaarts trekt om zich rond te eten aan plankton, wordt hij gevangen door Nederlandse vissers, die hun thuishaven hebben in Denemarken. Omdat snelheid heel belangrijk is voor kwaliteit, wordt de gevangen haring in Noorwegen en Denemarken verwerkt. Wel onder Hollandse vlag, want de fabrieken zijn in handen van Nederlandse ondernemers.

Hoe wordt Hollandse nieuwe gemaakt?

Na de vangst wordt de haring direct gekaakt en aan wal gebracht. In de fabriek wordt hij op maat gesorteerd, nogmaals gekaakt, nagesorteerd, in pekelbaden gemarineerd met zout en daarna in emmers tenminste 48 uur ingevroren. Eenmaal in Nederland worden de emmers ontdooid om de haring te laten rijpen. Vervolgens komt het op de beheersing van de temperatuur en het fileren aan, hetgeen precisie en snelheid vereist.

Hoe kun je weten of je nu echte nieuwe haring eet? Dat kun je goed zien. Dat wil zeggen, als de visboer het oog van de haring eruit wil halen. Als je daar de pupil uitdrukt, dan komt er een glashelder balletje uit als de haring nieuw is. Heeft de haring langer dan twee maanden in de vriezer doorgebracht, is het balletje wit.

Hollandse nieuwe wordt geëxporteerd naar alle landen van de wereld. Overal waar Nederlanders zitten, wil men de eerste nieuwe haring eten. Het oer-Hollandse visje reist zo de hele wereld over. Van Noorwegen naar Nederland en vervolgens naar Canada en Australië en alles ertussen in.

Haring bestellen

De haring van Schmidt Zeevis is al jarenlang een van de beste van Nederland. In de jaarlijkse AD Haringtest scoort het visje altijd uitmuntend. Je kan Schmidt’s haring eenvoudig online bestellen. Haring, de Hollandse nieuwe, bestel je per stuk of op een schaal. Eventueel ook met korenwijn erbij. Bekijk ook het volledige assortiment verse vis van Schmidt Zeevis. 

1 - 5 van 5 producten weergegeven
  • 42102

    De Hollandse nieuwe van 2017! Onze traditionele haring, met de hand schoongemaakt. Inclusief uitjes. 

    2,50 €/stuk
  • 42103

    De Hollandse nieuwe van 2017! Onze beroemde haring geserveerd op schaal, ideaal voor haringparty's. Inclusief schaal, prikkers, uitjes en zuur. Dit wordt apart bij de schaal geleverd.

    54 €/stuk
  • 29999

    Onze beroemde haring geserveerd op schaal, ideaal voor haringparty's. Inclusief schaal, prikkers, uitjes en zuur. Dit wordt apart bij de schaal geleverd. Inclusief een fles Korenwijn (0,5 liter).

    64,95 €/stuk
  • 42200

    Zure haring is ingelegd in azijn, witte wijn en kruiden. Lekker in bijvoorbeeld een pastasalade en op toast.

    1 €/stuk
  • 69100

    Malse stukjes haring met rode biet en een lekker sausje.

    1,25 €/stuk

Haring

Het verwerken van haring Hollandse nieuwe is uitgevonden door de Nederlander Willem Beukelszoon. En omdat wij een reislustig volk zijn, is er inmiddels over de hele wereld vraag naar dit typisch Hollandse product.

In het begin is er nog niets Hollands aan de haring. Als de haring vanuit de noordelijke Noordzee zuidwaarts trekt om zich rond te eten aan plankton, wordt hij gevangen door Nederlandse vissers, die hun thuishaven hebben in Denemarken. Omdat snelheid heel belangrijk is voor kwaliteit, wordt de gevangen haring in Noorwegen en Denemarken verwerkt. Wel onder Hollandse vlag, want de fabrieken zijn in handen van Nederlandse ondernemers.

Hoe wordt Hollandse nieuwe gemaakt?

Na de vangst wordt de haring direct gekaakt en aan wal gebracht. In de fabriek wordt hij op maat gesorteerd, nogmaals gekaakt, nagesorteerd, in pekelbaden gemarineerd met zout en daarna in emmers tenminste 48 uur ingevroren. Eenmaal in Nederland worden de emmers ontdooid om de haring te laten rijpen. Vervolgens komt het op de beheersing van de temperatuur en het fileren aan, hetgeen precisie en snelheid vereist.

Hoe kun je weten of je nu echte nieuwe haring eet? Dat kun je goed zien. Dat wil zeggen, als de visboer het oog van de haring eruit wil halen. Als je daar de pupil uitdrukt, dan komt er een glashelder balletje uit als de haring nieuw is. Heeft de haring langer dan twee maanden in de vriezer doorgebracht, is het balletje wit.

Hollandse nieuwe wordt geëxporteerd naar alle landen van de wereld. Overal waar Nederlanders zitten, wil men de eerste nieuwe haring eten. Het oer-Hollandse visje reist zo de hele wereld over. Van Noorwegen naar Nederland en vervolgens naar Canada en Australië en alles ertussen in.

Haring bestellen

De haring van Schmidt Zeevis is al jarenlang een van de beste van Nederland. In de jaarlijkse AD Haringtest scoort het visje altijd uitmuntend. Je kan Schmidt’s haring eenvoudig online bestellen. Haring, de Hollandse nieuwe, bestel je per stuk of op een schaal. Eventueel ook met korenwijn erbij. Bekijk ook het volledige assortiment verse vis van Schmidt Zeevis. 

Filter

Prijs

0 € - 65 €

Herkomst

Geen keuze mogelijk

Accept

Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Direclyfrom.nl gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.