Griet

Er zijn 2 producten

Griet

De griet is een bijzondere vis, er wordt namelijk niet specifiek op gevist. Het is eigenlijk bijvangst van de vissers die op tong vissen. Griet is een platvis, vrij mager en familie van de tarbot. Hij is bijna rond van vorm en past zijn kleur en patroon aan aan dat van de zeebodem. Daar vertoeft hij namelijk het liefst. Net als andere platvissen graaft hij zich in. Zijn ogen steken boven het zand uit. Jonge grieten eten graag kleine schaaldieren, terwijl oudere exemplaren ook andere visjes eet. 

Hoewel de griet en tarbot enigszins op elkaar lijken, is de griet beduidend kleiner van formaat. Gemiddeld is de vis zo’n 40 centimeter groot, met uitzonderingen tot 75 centimeter. Hij heeft een gladde huid waarop de beenknobbeltjes ontbreken. Bij de tarbot zijn die juist wel goed te voelen. De griet vind je op zandbanken en rond wrakken in de Noordzee.

Wat betreft smaak doet de griet zeker niet onder voor de duurdere tarbot. Je kan de vis ook op dezelfde manier bereiden: bakken, grillen en stoven. Een leuk weetje over de griet is dat de rugzijde van de vis meer vlees bevat dan de buikzijde. Wanneer je de griet fileert, of laat fileren, houd je dus zwaardere en minder zware filets over.

Griet bestellen

Wanneer je thuis wilt koken met griet, kan je deze vis eenvoudig online bestellen bij Schmidt Zeevis. De vis is in zijn geheel te bestellen, maar ook als filet. Griet is niet het hele jaar door goed verkrijgbaar. In de periode februari tot en met april kan je griet het beste niet eten. Van juli tot en met januari is de kwaliteit van de vis op zijn best. 

1 - 2 van 2 producten weergegeven
  • 1191044

    De griet is een gewaardeerde en smaakvolle vis, die geschikt is voor verschillende bereidingswijzen. 

    14,95 €/stuk
  • 1189035

    De griet is een gewaardeerde en smaakvolle vis, die geschikt is voor verschillende bereidingswijzen. 

    11,00 €/100 gram

Griet

De griet is een bijzondere vis, er wordt namelijk niet specifiek op gevist. Het is eigenlijk bijvangst van de vissers die op tong vissen. Griet is een platvis, vrij mager en familie van de tarbot. Hij is bijna rond van vorm en past zijn kleur en patroon aan aan dat van de zeebodem. Daar vertoeft hij namelijk het liefst. Net als andere platvissen graaft hij zich in. Zijn ogen steken boven het zand uit. Jonge grieten eten graag kleine schaaldieren, terwijl oudere exemplaren ook andere visjes eet. 

Hoewel de griet en tarbot enigszins op elkaar lijken, is de griet beduidend kleiner van formaat. Gemiddeld is de vis zo’n 40 centimeter groot, met uitzonderingen tot 75 centimeter. Hij heeft een gladde huid waarop de beenknobbeltjes ontbreken. Bij de tarbot zijn die juist wel goed te voelen. De griet vind je op zandbanken en rond wrakken in de Noordzee.

Wat betreft smaak doet de griet zeker niet onder voor de duurdere tarbot. Je kan de vis ook op dezelfde manier bereiden: bakken, grillen en stoven. Een leuk weetje over de griet is dat de rugzijde van de vis meer vlees bevat dan de buikzijde. Wanneer je de griet fileert, of laat fileren, houd je dus zwaardere en minder zware filets over.

Griet bestellen

Wanneer je thuis wilt koken met griet, kan je deze vis eenvoudig online bestellen bij Schmidt Zeevis. De vis is in zijn geheel te bestellen, maar ook als filet. Griet is niet het hele jaar door goed verkrijgbaar. In de periode februari tot en met april kan je griet het beste niet eten. Van juli tot en met januari is de kwaliteit van de vis op zijn best. 

Filter

Prijs

8 € - 15 €

Herkomst

Geen keuze mogelijk

Accept

Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Direclyfrom.nl gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.