Wortelen en knollen

Er zijn 35 producten
1 - 24 van 35 producten weergegeven
  • R20344

    De Chantenay carrot is en klein zoet en knapperig worteltje. Deze wortels komen uit Engeland. Chantenay carrots zijn zeer veelzijdig. Ze zijn zowel gekookt erg smaakvol als rauw. Chantenay carrots komen in drie verschillende kleuren: oranje, wit en paars.

    4,45 €/500 gram
  • R270025

    Knolselderij is de stevige knol van de selderijplant. De knol is bruingeel van kleur en het vruchtvlees is lichter en heeft een milde, kruidige smaak. Knolselderij kan worden gegeten als groente, maar is bijvoorbeeld ook onmisbaar in de erwtensoep.

    2,45 €/stuk
  • R20190

    Vroeger was pastinaak een zeer geliefde groente, het is een voorganger van onze winterwortel. Tegenwoordig rekenen we de pastinaak tot de'vergeten groenten' want bijna niemand kent de pastinaak nog. Het is een lange ivoorkleurige wortel die wel 300 gram per stuk kan wegen. De smaak is intens, aromatisch en enigszins zoet en ligt tussen de smaak van wortel...

    1,45 €/200 gram
  • R20016

    Bospeen heeft die zoete typische wortelsmaak. Bospeen is zeer breed inzetbaar en de mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Zo kun je ze koken, wokken of stomen. Maar ook rauw doet de bospeen het goed. Eet ze bijvoorbeeld rauw met een dipsausje. Lekker en gezond.

    2,95 €/bos
  • R10012

    De mierik is een plant met witte bloemen. De witte wortel wordt de mierikswortel genoemd. Mierikswortel lijkt qua smaak een beetje op mosterd of radijs, lekker pittig. Het Japanse ‘zusje' van de mierikswortel is wasabi.

    2,95 €/250 gram
  • R20046

    Gele peen is harder dan de normale peen, maar heerlijk mals, zacht en kleurig na het koken. Bijna was de gele wortel alleen nog als voederwortel voor dieren verkrijgbaar; men zag meer in de oranje wortel, die in de loop van de vorige eeuwen flink belangrijk werd.

    1,45 €/500 gram
  • R10019

    Een lange, vrij dunne wortel met een donkerpurper, bijna zwarte kleur. Van binnen heeft de wortel een mooie oranje kern.

    1,25 €/500 gram
  • R10015

    De peterseliewortel is de wortel van peterselie en een zogenoemde'vergeten groente'. Deze wordt gekweekt om de grote witte wortel en niet om het blad. Deze wortel kan tot 15 cm lang worden en heeft een smaak die doet denken aan knolselderij en pastinaak. Het blad van de peterseliewortel kan op dezelfde manier worden gebruikt als peterselie. Overigens...

    1,95 €/200 gram
  • R10030

    De lange, vrij dunne wortels zijn donkerpurper, bijna zwart. Van binnen is de wortel ook donker van kleur en de smaak is zowel rauw als gekookt uitstekend.

    1,45 €/500 gram
  • R20161

    Schorseneren zijn lange dunne wortels met een bruine schil. De smaak lijkt op die van asperges. Schorseneren worden daarom ook wel armeluisasperges genoemd. Schorseneren zijn een beetje van tafel verdwenen, omdat het schoonmaken veel werk is. Toch is dat jammer, want het bleekcrème vruchtvlees is heerlijk en herinnert aan artisjok en asperge. Schorseneren...

    2,45 €/500 gram
  • R270016

    Pastinaak valt onder de vergeten groenten. Vroeger was pastinaak een zeer geliefde groente, tegenwoordig kent bijna niemand de pastinaak meer. Maar toch lijkt de pastinaak zijn come back te maken in de Nederlandse keukens. Pastinaak heeft een heerlijk intens, aromatische en enigszins zoete smaak. Ook heeft het iets weg van anijs.

    2,45 €/500 gram
  • R130031

    Aardpeer wordt ook wel topinamboer genoemd. Aardperen zijn licht zoet en nootachtig van smaak. Aardperen kunnen rauw worden gegeten, gekookt, gestoomd of verwerkt in soepen en puree. Tijdens het bereiden verspreiden aardperen een rokerig aroma.

    2,95 €/500 gram
  • R270186

    Een zetmeelhoudende, zeer lichte en knapperige wortel. Knapperig als een vers radijsje, maar dan met de bijzondere eigenschap dat er vrijwel meteen na het aansnijden een doorzichtig, plakkerig vocht uit komt. Dit plakkerige vocht wordt gebruikt voor het beslag van gevulde pannenkoeken of in een kom soba noodlesoep.Het seizoen van dit product is...

    3,45 €/500 gram
  • R270299

    Koolraap groeit, in tegenstelling tot andere koolsoorten, onder de grond. De koolraap is waarschijnlijk ontstaan uit een kruising tussen kool en knolraap. Koolraap wordt dan ook vaak verward met knolraap, maar het zijn twee verschillende plantenwortels. Koolraap wordt altijd gekookt of gestoofd gegeten. Het gele geurige, vlees heeft dan een zachte,...

    3,45 €/500 gram
  • R270405

    Wortels zijn er veel kleuren, van wit tot geel en oranje tot paars. Oranje wortels werden het eerst in Nederland geteeld in de 17e eeuw en zijn nu de meest voorkomende in de westerse landen. In Azië zijn gele en paarse rassen onverminderd populair. Moderne paarse wortels zijn vaak oranje van binnen, ze zijn iets zoeter dan oranje peen. Bij koken verliezen...

    1,95 €/500 gram
  • R270550

    De zwarte peen is donkerpurper tot zwart van kleur. Ook de binnenkant van de peen is donker van kleur. De smaak van deze peen is zowel rauw als gekookt uitstekend. Rauw is deze heerlijk krokant en gegaard lekker romig.Het seizoen van dit product is voorbij en daardoor is het helaas niet leverbaar 

    1,95 €/500 gram
  • R270551

    Crème kleurige wortel met een lekkere bite. Door zijn volle smaak goed te gebruiken in puree's of gebonden soepen!Het seizoen van dit product is voorbij en daardoor is het helaas niet leverbaar 

    1,95 €/500 gram
  • R270065

    Gember is een wortelknol van de gemberplant. Al in de middeleeuwen werd de knol gebruikt om gerechten op smaak te brengen. Gember is fris, pittig, kruidig en verkwikkend. Deze biologische gember is heerlijk zacht van smaak.

    1,45 €/100 gram
  • R270209

    De wortel heeft van zichzelf geen speciale smaak, meer een aardesmaak, maar versterkt wel de smaken van andere ingrediënten in een gerecht. Zo wordt de kliswortel gebruikt in soepen, sauzen en stoofschotels. Het seizoen van dit product is voorbij en daardoor is het helaas niet leverbaar 

    3,45 €/500 gram
  • R270497

    Gember is een wortelknol van de gemberplant. Al in de middeleeuwen werd de knol gebruikt om gerechten op smaak te brengen. Gember is fris, pittig, kruidig en verkwikkend. Deze biologische gember is heerlijk pittig van smaak.

    1,45 €/100 gram
  • R270207

    Aardpeer wordt ook wel topinamboer genoemd. Aardperen zijn licht zoet en nootachtig van smaak. Aardperen kunnen rauw worden gegeten, gekookt, gestoomd of verwerkt in soepen en puree. Tijdens het bereiden verspreiden aardperen een rokerig aroma.

    3,95 €/500 gram
  • R270047

    Gele raapjes, ook wel boter raapjes genoemd, zien er aantrekkelijk uit. De smaak is vergelijkbaar met de meiraap, maar dan wat zachter en zoeter. De gele raap is zeer breed inzetbaar en kan worden gebakken, gestoofd, gekookt, gefrituurd of rauw worden gegeten. Gele raapjes alleen zijn mild van smaak, maar gecombineerd met winterse groenten of zoete...

    2,95 €/500 gram
  • R90060

    Laos is een populair kruid in de Indonesische en Thaise keuken. De frisse, bitterzoete geur is bedwelmend sterk en doet denken aan citrusvruchten. Alleen al om de geur is het een genot om met laos te werken. Laos wordt ook wel galangal of Thaise gember genoemd.

    2,45 €/100 gram
  • R270362

    Koolrabi is de knolvormige, verdikte stengel van een koolplant. Anders dan koolraap groeit koolrabi boven de grond. De smaak van koolrabi lijkt op die van bloemkool, maar dan iets pittiger. Rauwe koolrabi heeft wat weg van selderij. Koolrabi kan dus zowel gekookt als rauw worden gegeten. De smaak van de witte en de paarse koolrabi is zo goed als identiek.

    2,95 €/stuk

Filter

Prijs

1 € - 5 €

Herkomst

Accept

Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Direclyfrom.nl gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.