Polderbok

Er zijn 6 producten

Vooruit met de Polderbok

We eten en drinken steeds meer melk, yoghurt en kaas van geit. Geiten worden in Nederland dus eigenlijk alleen gehouden voor de melk. Maar met melk komen ook bokjes, en die zijn voor de boer nauwelijks interessant. Het vlees is nog niet zo populair bij Nederlanders en de dieren zijn lastig te houden. Geitenvlees verdient echter meer en meer zijn plek in de Nederlandse keukens. En zo is de Polderbok geboren! Goed voor het dier, de boer en jou. Het vlees van de Polderbok is niet zomaar een stukje vlees. Het heeft karakter en is heerlijk mals. Zonder de uitgesproken ‘geitenlucht’ die men vaak verwacht. Zo combineer je lekker met verantwoord. Vooruit met de Polderbok!

Duurzaam geitenvlees uit Flevoland

Vleesconsumptie is al een tijdje een beladen onderwerp. Des te meer zonde dat het vlees van geitenbokken niet eerder werd benut. De Flevo Campus in Almere, enkele geitenboeren uit Flevoland en slagerij Nice to Meat hebben de handen in elkaar geslagen om duurzaam vlees van de Polderbok op de kaart te zetten. Alle geitenbokjes met de naam Polderbok komen van deelnemende geitenboeren uit de provincie Flevoland. Voor de boer brengt het meer werk met zich mee; de bokjes nemen ruimte en tijd in beslag die ze anders alleen aan de geitjes zouden besteden. Vanuit de liefde voor hun dieren en de passie voor het product zetten ze zich er graag voor in. De Polderbokjes blijven langer op de boerderij waardoor ze gezond kunnen groeien en rendabeler voor de boer worden. Een win win voor de hele keten met een smaakvol, duurzaam stukje vlees voor jou als consument.

Online bestellen bij Nice to Meat

Slagerij Nice to Meat heeft zich verbonden aan het project ‘Vooruit met de Polderbok’ en levert het vlees exclusief aan topchefs die het product omarmd hebben. Maar ook bij jou thuis. Het vlees van de geitenbokjes is super verantwoord, smaakvol en is een mooie aanvulling op het bestaande vleesassortiment. En je kan er volop mee experimenteren in de keuken. Zoals bij ieder dier, is het vlees van de voorkant wat stugger dan van de achterkant en vragen beide dus om een andere bereiding. De schouder van het Polderbok is perfect om op lage temperatuur te garen, bijvoorbeeld in een geitencurry. De boutjes van het geitenbok zijn ideaal voor rollades, als braadstuk of om geitensaté van te maken. De kant & klare rollade, ambachtelijk opgebonden, hoef je alleen nog maar op smaak te brengen en te braden. Met de gesneden soorten poulet maak je thuis de lekkerste Rendang en Saté. Met het vlees van de Polderbok kun je dus alle kanten op. Bestellen doe je heel eenvoudig online bij Nice to Meat.

1 - 6 van 6 producten weergegeven
  • 4951020

    Een hele bout met been van het Polderbok. Met de bout kan je in de keuken alle kanten op: gebruik hem voor de lekkerste geitensate, curries of om in zijn geheel te garen in de oven. De bout komt van de achtervoet van de geitenbok en is wat groter en malser van structuur dan de schouder. Door te kiezen voor vlees van het Polderbok, kies je voor een...

  • 4951330

    p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 11.0px Calibri; color: #000000}Geitenvlees is erg populair in de Indonedische keuken: het vlees van de Polderbok is dan ook heerlijk in een traditionele Rendang Kambing, een stoofgerecht op basis van geitenvlees, kokos en verschillende kruiden en specerijen. Voor dit poulet van geitenbok worden de...

  • 4951375

    Ambachtelijk gemaakte paté met vlees van de Polderbok. Heerlijk voor op brood of voor bij de borrel. Het vlees van de geitenbokjes een heerlijke, maar milde smaak en dat proef je terug in deze paté. Gemaakt met een gedeelte bokkenvlees en een deel varkensvlees voor de optimale structuur. Daarnaast zijn room en tuinkruiden toegevoegd om de smaak te...

  • 4951350

    Saté is een graaggeziene vleesbereiding in Nederland, zowel van varkens- en rundvlees. Maar wist je dat in Indonesië saté ook vaak van geitenvlees wordt gemaakt? Met het poulet voor saté van de Polderbok maak je thuis de lekkerste geitensaté, ofwel Saté Kambing. Het vlees voor het poulet wordt gesneden van de bout van de Polderbok en is zacht van...

  • 4951120

    Een hele schouder met been van het Polderbok afkomstig van geitenboeren uit Flevoland. De schouder van het geitenbok is wat steviger van structuur dan de bout en is daarom vooral geschikt voor bereidingen op lage temperatuur. Denk aan rollade's, curry's en andere stoofgerechten. Het Polderbokje is mild van smaak maar het vlees heeft zeker karakter. Een...

  • 4951170

    p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Lucida Grande'; color: #000000}p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Lucida Grande'; color: #000000}Een perfect alternatief voor de traditionele lamsrollade. Een ambachtelijke rollade van het Polderbok. Gemaakt van de bout van het geitenbokje. Het boutje is volledig...

Vooruit met de Polderbok

We eten en drinken steeds meer melk, yoghurt en kaas van geit. Geiten worden in Nederland dus eigenlijk alleen gehouden voor de melk. Maar met melk komen ook bokjes, en die zijn voor de boer nauwelijks interessant. Het vlees is nog niet zo populair bij Nederlanders en de dieren zijn lastig te houden. Geitenvlees verdient echter meer en meer zijn plek in de Nederlandse keukens. En zo is de Polderbok geboren! Goed voor het dier, de boer en jou. Het vlees van de Polderbok is niet zomaar een stukje vlees. Het heeft karakter en is heerlijk mals. Zonder de uitgesproken ‘geitenlucht’ die men vaak verwacht. Zo combineer je lekker met verantwoord. Vooruit met de Polderbok!

Duurzaam geitenvlees uit Flevoland

Vleesconsumptie is al een tijdje een beladen onderwerp. Des te meer zonde dat het vlees van geitenbokken niet eerder werd benut. De Flevo Campus in Almere, enkele geitenboeren uit Flevoland en slagerij Nice to Meat hebben de handen in elkaar geslagen om duurzaam vlees van de Polderbok op de kaart te zetten. Alle geitenbokjes met de naam Polderbok komen van deelnemende geitenboeren uit de provincie Flevoland. Voor de boer brengt het meer werk met zich mee; de bokjes nemen ruimte en tijd in beslag die ze anders alleen aan de geitjes zouden besteden. Vanuit de liefde voor hun dieren en de passie voor het product zetten ze zich er graag voor in. De Polderbokjes blijven langer op de boerderij waardoor ze gezond kunnen groeien en rendabeler voor de boer worden. Een win win voor de hele keten met een smaakvol, duurzaam stukje vlees voor jou als consument.

Online bestellen bij Nice to Meat

Slagerij Nice to Meat heeft zich verbonden aan het project ‘Vooruit met de Polderbok’ en levert het vlees exclusief aan topchefs die het product omarmd hebben. Maar ook bij jou thuis. Het vlees van de geitenbokjes is super verantwoord, smaakvol en is een mooie aanvulling op het bestaande vleesassortiment. En je kan er volop mee experimenteren in de keuken. Zoals bij ieder dier, is het vlees van de voorkant wat stugger dan van de achterkant en vragen beide dus om een andere bereiding. De schouder van het Polderbok is perfect om op lage temperatuur te garen, bijvoorbeeld in een geitencurry. De boutjes van het geitenbok zijn ideaal voor rollades, als braadstuk of om geitensaté van te maken. De kant & klare rollade, ambachtelijk opgebonden, hoef je alleen nog maar op smaak te brengen en te braden. Met de gesneden soorten poulet maak je thuis de lekkerste Rendang en Saté. Met het vlees van de Polderbok kun je dus alle kanten op. Bestellen doe je heel eenvoudig online bij Nice to Meat.

Filter

Prijs

4 € - 34 €

Herkomst

Geen keuze mogelijk

Accept

Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Direclyfrom.nl gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.