Skirtsteak

Er is 1 product.

Skirt steak

De vang van het rund is voor vleeseters een interessant deel. Naast de bavette en flank ligt hier namelijk nog een deel wat anders is dan anderen. De skirt steak is een van de meest smaakvolle vleessoorten omdat het echt werkvlees is. Daardoor ook wat stugger van structuur, dus er komt wel een beetje kauwen bij kijken. Er bestaat een inside skirt en een outside skirt. Ze lijken erg op elkaar, waarbij de inside skirt wat dunner en onregelmatiger van vorm is. Skirt steak wordt vaak gebruikt om kort te grillen, maar nog veel vaker in wokgerechten of fajitas.

Bereiden van inside skirt steak

Skirtsteak bereiden is niet lastig. Het vlees vaart het beste bij een lekkere marinade. Doordat het vlees wat losser is van structuur, neemt het marinade heel goed op. De beste manier om het vlees te grillen is op een zo heet en kort mogelijke manier, bijvoorbeeld op een gloeiendhete barbecue. Zorg ervoor dat de skirt steak rood van binnen blijft en niet doorslaat, dan wordt het taai. Wellicht het meest belangrijke is het snijden van het vlees. Snijd het vlees in dunne plakjes op de draad. Voor wokgerechten en fajitas snijd je voor bereiding het vlees in reepjes, die je daarna marineert.

Skirt steak bestellen

Thuis aan de slag met skirt steak? Je bestelt topkwaliteit Black Angus skirt online bij Nice to Meat. Is skirt niet helemaal jouw ding, maar wil je wel een volle rundvleessmaak aan je vlees? Probeer dan longhaas, bavette of flanksteak of een andere steak

  • 1700300

    Het middenrif van het rund verbergt dit waanzinnig lekkere stukje vlees, dat normaliter de toonbank van de slager niet halen: het is "een moelijk stukje" dat veel werk nodig heeft en bovendien na de schoonmaak niet echt meer mooi oogt. Daarentegen is het qua smaak zo superieur dat de slager ze graag zelf opeet, vandaar de volksnaam "slagersbiefstuk" of...

    17,7 €/kg

Skirt steak

De vang van het rund is voor vleeseters een interessant deel. Naast de bavette en flank ligt hier namelijk nog een deel wat anders is dan anderen. De skirt steak is een van de meest smaakvolle vleessoorten omdat het echt werkvlees is. Daardoor ook wat stugger van structuur, dus er komt wel een beetje kauwen bij kijken. Er bestaat een inside skirt en een outside skirt. Ze lijken erg op elkaar, waarbij de inside skirt wat dunner en onregelmatiger van vorm is. Skirt steak wordt vaak gebruikt om kort te grillen, maar nog veel vaker in wokgerechten of fajitas.

Bereiden van inside skirt steak

Skirtsteak bereiden is niet lastig. Het vlees vaart het beste bij een lekkere marinade. Doordat het vlees wat losser is van structuur, neemt het marinade heel goed op. De beste manier om het vlees te grillen is op een zo heet en kort mogelijke manier, bijvoorbeeld op een gloeiendhete barbecue. Zorg ervoor dat de skirt steak rood van binnen blijft en niet doorslaat, dan wordt het taai. Wellicht het meest belangrijke is het snijden van het vlees. Snijd het vlees in dunne plakjes op de draad. Voor wokgerechten en fajitas snijd je voor bereiding het vlees in reepjes, die je daarna marineert.

Skirt steak bestellen

Thuis aan de slag met skirt steak? Je bestelt topkwaliteit Black Angus skirt online bij Nice to Meat. Is skirt niet helemaal jouw ding, maar wil je wel een volle rundvleessmaak aan je vlees? Probeer dan longhaas, bavette of flanksteak of een andere steak

Filter

Prijs

28 € - 29 €

Herkomst

Accept

Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Direclyfrom.nl gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.