Picanha

Er zijn 6 producten

Picanha

Picanha, of in het Nederlands staartstuk, is een wat onbekender stukje rundvlees. Onterecht, want het is een van de smaakvolste delen. De picanha is al jarenlang enorm populair in Brazilië, waar het niet meer weg te denken is. Picanha is een driehoekig stuk vlees dat op de runderrump ligt, vlakbij de staart. Het is een uniek stuk vlees, omdat het staartstuk, net als de entrecote, volledig bedekt is met een vetlaag. Deze vetlaag zorgt ervoor dat het vlees mals en sappig blijft en goed geschikt is om op lage temperatuur te garen. Het vlees en de structuur van de picanha lijkt enigszins op die van de entrecote. Het vlees is perfect geschikt om medium-rare te bereiden.

Picanha bereiden

Het bereiden van picanha is niet moeilijk, maar vereist wel enige kennis. Het is de bedoeling om het vlees zo langzaam mogelijk te garen, terwijl het vet het lekkerste is als deze krokant is gebakken. Veel mensen bereiden picanha in zijn geheel, maar je kan er ook steaks van snijden, die je goed op dezelfde manier als entrecote kunt grillen. In zijn geheel, als braadstuk, wordt vaak de barbecue gebruikt. Barbecue het staartstuk met de vetkant naar boven, totdat de kerntemperatuur bereikt is. Draai het vlees daarna kort om, zodat het vet lekker krokant kan worden.

Soorten staartstuk

De lekkerste staartstukken komen van echte vleesrunderen. Nice to Meat heeft verschillende soorten staartstuk  in het assortiment, waarmee je altijd een mooi eindresultaat bereikt. De meest gekozen picanha is het Black Angus staartstuk uit de Verenigde Staten. Wil je thuis direct aan de slag, dan is het opgebonden en gekruide staartstuk uit Nieuw-Zeeland een goede keuze. Voor de wat luxere barbecue bestel je het Wagyu staartstuk; deze is het meest gemarmerd en het vet van de kap wordt extra lekker.  

Picanha bestellen

Picanha bestel je snel en eenvoudig online bij Nice to Meat. Alle beschikbare staartstukken vind je hier onder. De meeste worden geleverd in hun originele verpakking uit het land van herkomst, om optimale kwaliteit en smaak te garanderen. Geen picanha, maar een andere steak? Bekijk dan de ruime keuze steaks en roasts van Nice to Meat.

1 - 6 van 6 producten weergegeven
  • 8200750

    Geportioneerde picanha steak van Morgan Davis, het lekkerste rundvlees dat in de Verenigde Staten gemaakt wordt. De picanha steak wordt gesneden van het staartstuk. Het staartstuk is de punt van de platte bil en heeft aan de bovenkant een mooie vetbedekking. Het vlees lijkt erg op dat van de entrecote is is dus ook perfect geschikt om rood te grillen.

    6,50 €/100 gram
  • 1500700

    Een heel staartstuk van Creekstone Farms, 140 dagen maisgevoerd Black Angus rundvlees uit de USA. Door vele chefs verkozen als het perfecte vlees voor een echte Amerikaanse steak. Het staartstuk is de punt van de platte bil en heeft aan de bovenkant een mooie vetbedekking. Steaks gesneden van het staartstuk worden vaak Picanha steaks genoemd en zijn zo...

    3,35 €/100 gram
  • 2000700

    Een heel blank staartstuk van Hollandse melkgevoerde kalveren. Een delicatesse dankzij de malsheid, kleur en verfijnde, zachte smaak! Het staartstuk is de punt van de platte bil en heeft aan de bovenkant een mooie vetbedekking, wat de smaak ten goede komt. Het vlees heeft een fijne draad en lijkt qua structuur op dat van de entrecote. Het staartstuk is...

    3,30 €/100 gram
  • 8100700

    Een heel staartstuk van het Wagyu rund uit Australie. Auskobe staat garant voor hoge kwaliteit Wagyu rundvlees met fijne dooradering. De runderen leven in het oosten van Australie, waar zij vrij grazen op de uitgestrekte graslanden. Ze worden 450 tot 500 dagen bijgevoerd met energierijk voedsel bestaande uit granen, mais en mineralen.Het staartstuk is de...

    5 €/100 gram
  • 1700450

    Een heel staartstuk van het Nieuw-Zeelandse Oceanbeef. Het staartstuk is de punt van de platte bil en heeft aan de bovenkant een mooie vetbedekking. Steaks gesneden van het staartstuk worden vaak Picanha steaks genoemd en zijn zo perfect geschikt om rood te grillen. Op die manier lijkt het vlees erg op dat van de entrecote. In zijn geheel kan het...

    27,95 €/kg
  • 1700400

    Een heel opgebonden staartstuk van het Nieuw-Zeelandse Oceanbeef. Het staartstuk is de punt van de platte bil en heeft aan de bovenkant een mooie vetbedekking. Steaks gesneden van het staartstuk worden vaak Picanha steaks genoemd en zijn zo perfect geschikt om rood te grillen. Op die manier lijkt het vlees erg op dat van de entrecote. In zijn geheel kan...

    27,45 €/kg

Picanha

Picanha, of in het Nederlands staartstuk, is een wat onbekender stukje rundvlees. Onterecht, want het is een van de smaakvolste delen. De picanha is al jarenlang enorm populair in Brazilië, waar het niet meer weg te denken is. Picanha is een driehoekig stuk vlees dat op de runderrump ligt, vlakbij de staart. Het is een uniek stuk vlees, omdat het staartstuk, net als de entrecote, volledig bedekt is met een vetlaag. Deze vetlaag zorgt ervoor dat het vlees mals en sappig blijft en goed geschikt is om op lage temperatuur te garen. Het vlees en de structuur van de picanha lijkt enigszins op die van de entrecote. Het vlees is perfect geschikt om medium-rare te bereiden.

Picanha bereiden

Het bereiden van picanha is niet moeilijk, maar vereist wel enige kennis. Het is de bedoeling om het vlees zo langzaam mogelijk te garen, terwijl het vet het lekkerste is als deze krokant is gebakken. Veel mensen bereiden picanha in zijn geheel, maar je kan er ook steaks van snijden, die je goed op dezelfde manier als entrecote kunt grillen. In zijn geheel, als braadstuk, wordt vaak de barbecue gebruikt. Barbecue het staartstuk met de vetkant naar boven, totdat de kerntemperatuur bereikt is. Draai het vlees daarna kort om, zodat het vet lekker krokant kan worden.

Soorten staartstuk

De lekkerste staartstukken komen van echte vleesrunderen. Nice to Meat heeft verschillende soorten staartstuk  in het assortiment, waarmee je altijd een mooi eindresultaat bereikt. De meest gekozen picanha is het Black Angus staartstuk uit de Verenigde Staten. Wil je thuis direct aan de slag, dan is het opgebonden en gekruide staartstuk uit Nieuw-Zeeland een goede keuze. Voor de wat luxere barbecue bestel je het Wagyu staartstuk; deze is het meest gemarmerd en het vet van de kap wordt extra lekker.  

Picanha bestellen

Picanha bestel je snel en eenvoudig online bij Nice to Meat. Alle beschikbare staartstukken vind je hier onder. De meeste worden geleverd in hun originele verpakking uit het land van herkomst, om optimale kwaliteit en smaak te garanderen. Geen picanha, maar een andere steak? Bekijk dan de ruime keuze steaks en roasts van Nice to Meat.

Filter

Prijs

9 € - 76 €

Herkomst

Accept

Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Direclyfrom.nl gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.