Brisket

Er zijn 3 producten

Brisket

Een van de meest belangrijke onderdelen van een echte Amerikaanse barbecue is de brisket. Ofwel de borst van het rund. Het is een fors stuk vlees, zo’n 5 tot 6 kilo in zijn geheel, bestaande uit twee compleet verschillende delen. Zo’n hele brisket wordt ook wel een Whole Packer genoemd en bestaat uit de ‘flat’ (een wat platter en magerder deel) en de ‘point’ (dikker en veel vetter). Het is vlees dat behoorlijk heeft gewerkt en zit daardoor vol structuur en dus smaak. Daarvoor zal je wel de tijd moeten nemen om de brisket op lage temperatuur langzaam te garen. Mensen die wel eens Corned Beef of Pastrami hebben gegeten kennen de brisket al. Traditioneel worden deze vleeswaren van dit deel gemaakt.

Bereiden van brisket

Het bereiden van brisket is iets wat enige barbecue-skills vereist. En vooral geduld! Voor het vlees op de barbecue te garen, breng je de brisket op smaak met je favoriete rub. Dit kan van alles zijn, maar zwarte peper mag absoluut niet ontbreken. De rub zorgt er uiteindelijk voor dat je brisket die welbekende donkere korst krijgt. Het beste rook je de brisket in een kamado op 100-110°C met de vetkant naar beneden. Zodra de kerntemperatuur van het vlees 91°C bereikt, haal je het vlees uit de barbecue en laat je hem in folie een uurtje rusten.

Brisket bestellen

Brisket wordt vaak gebruikt voor barbecue-wedstrijden of op grotere barbecuepartijen waarbij je veel eters hebt. Brisket bestellen is heel eenvoudig en snel bij Nice to Meat. Het vlees wordt vers en in originele verpakking geleverd. Bij Nice to Meat zijn ook andere steaks & roasts te bestellen voor een geslaagde barbecue. 

1 - 3 van 3 producten weergegeven
  • 1701000

    Een hele brisket, ook wel een Whole Packer genoemd, dan bestaat die uit twee spieren die niet in dezelfde richting lopen. Eén van die spieren wordt min of meer vierkant gesneden en wordt de Flat genoemd, het deel dat daar op ligt is een beetje driehoekig van vorm en wordt de Point genoemd. Gaar dit mooie stuk vlees langzaam op lage tempratuur op de de...

    12,8 €/kg
  • 1501850

    Een hele borst van Creekstone Farms, 140 dagen maisgevoerd Black Angus rundvlees uit de USA. De borst wordt in de Verenigde Staten ook wel brisket genoemd. De borst bestaat uit twee spieren, waarvan de draad in tegengestelde richting lopen. Het deel is licht gemarmerd en heeft een goede vetbedekking, wat ervoor zorgt dat het na bereiding mals en sappig...

    2 €/100 gram
  • 1701100

    Gemaakt van de Nieuw-Zeelandse Ocean Beef Brisket, oftewel van de borst. Op eigen receptuur gemarineerd en echt gegaard op de barbecue. Maar liefst 11 uur lang op een lage temperatuur. Het vocht wat vrij komt bij het garen word opgevangen en uiteindelijk bij het vacumeren weer toegevoegd. Zo behoudt je die heerlijke jus die vrijkomt bij het garen. Door de...

    18,75 €/kg

Brisket

Een van de meest belangrijke onderdelen van een echte Amerikaanse barbecue is de brisket. Ofwel de borst van het rund. Het is een fors stuk vlees, zo’n 5 tot 6 kilo in zijn geheel, bestaande uit twee compleet verschillende delen. Zo’n hele brisket wordt ook wel een Whole Packer genoemd en bestaat uit de ‘flat’ (een wat platter en magerder deel) en de ‘point’ (dikker en veel vetter). Het is vlees dat behoorlijk heeft gewerkt en zit daardoor vol structuur en dus smaak. Daarvoor zal je wel de tijd moeten nemen om de brisket op lage temperatuur langzaam te garen. Mensen die wel eens Corned Beef of Pastrami hebben gegeten kennen de brisket al. Traditioneel worden deze vleeswaren van dit deel gemaakt.

Bereiden van brisket

Het bereiden van brisket is iets wat enige barbecue-skills vereist. En vooral geduld! Voor het vlees op de barbecue te garen, breng je de brisket op smaak met je favoriete rub. Dit kan van alles zijn, maar zwarte peper mag absoluut niet ontbreken. De rub zorgt er uiteindelijk voor dat je brisket die welbekende donkere korst krijgt. Het beste rook je de brisket in een kamado op 100-110°C met de vetkant naar beneden. Zodra de kerntemperatuur van het vlees 91°C bereikt, haal je het vlees uit de barbecue en laat je hem in folie een uurtje rusten.

Brisket bestellen

Brisket wordt vaak gebruikt voor barbecue-wedstrijden of op grotere barbecuepartijen waarbij je veel eters hebt. Brisket bestellen is heel eenvoudig en snel bij Nice to Meat. Het vlees wordt vers en in originele verpakking geleverd. Bij Nice to Meat zijn ook andere steaks & roasts te bestellen voor een geslaagde barbecue. 

Filter

Prijs

60 € - 113 €

Herkomst

Accept

Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Direclyfrom.nl gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.