Dry Aged Rundvlees

Er zijn 7 producten

Dry aged rundvlees 

Dry Aged beef is oervlees. Vlees zoals het vroeger gegeten werd. Tegenwoordig eten we vlees vaak te vers en komen malsheid en smaak niet optimaal tot hun recht. Om de echte smaak van vlees te proeven dient het enkele weken te rijpen. Dit natuurlijke proces werd ontdekt toen vlees nog open en bloot werd vervoerd in treinwagons en karren en de slager het weghing in open schuren. Nu noemen we dit dry agen van rundvlees. Nice to Meat heeft deze rijpingstechniek voor dry aged rundvlees in een modern jasje gestoken. Het rijpen wordt alleen nog gedaan in speciaal daarvoor ontwikkelde Dry Aged rijpingskasten. En hiervoor gebruiken ze alleen het allerbeste vlees.

Hoe werkt Dry Agen? 

Het rijpingsproces van dry aged rundvlees komt in principe neer op het uitdrogen van vlees waarbij het gewicht verliest en een korst krijgt. Deze natuurlijke donkere korst beschermt het vlees tijdens het rijpen tegen indrogen en bacterievorming. Het vlees wordt enkele weken afgehangen in de rijpingskast, waarin luchtvochtigheid, luchtcirculatie en temperatuur nauwkeurig gecontroleerd worden. Het vocht in het vlees verdampt en z´n natuurlijk enzymen breken het spierweefsel af. Je kan dus spreken van langzame besterving, waarbij het vlees aan de buitenkant wat harder aanvoelt en wat donkerder van kleur wordt.

Wanneer je het mes in het vlees zet en het doorsnijdt, zie je dat het vlees van binnen prachtig rood en zacht is. De smaak die ontstaat is nootachtig en vol, vergelijkbaar met de smaak van een mooie rode wijn uit de Bordeaux. Een betere biefstuk bestaat niet! Dry Agen is uitsluitend geschikt voor hoge kwaliteit vlees. Nice to Meat gebruikt daarom het Amerikaanse Black Angus, MRIJ van Piet van den Berg en Hollands Weiderund voor deze bijzondere behandeling! 

Dry Aged beef bestellen

Wil je thuis genieten van het lekkerste dry aged rundvlees? Bestel dan dry aged steak bij Nice to Meat. De verschillende steaks kan je hieronder vinden en worden vers gesneden en bezorgd. Je kunt kiezen uit drie verschillende soorten rundvlees en daarvan ook weer verschillende soorten dry aged steaks.

Verschillende Dry Aged steaks

Het is belangrijk om goede kwaliteit rundvlees te gebruiken voor het dry agen. Van het Amerikaanse Black Angus rund bestel je 21 dagen gerijpte dry aged entrecote of ribeye. Van het MRIJ rundvlees van Piet van den Berg bestel je de Cote de Boeuf. Van het Hollandse Weiderund zijn de dry aged ribeye en entrecote beschikbaar. Ook twee stoere steaks met bot, namelijk de dry aged t-bone en tomahawk steak zijn te bestellen. 

1 - 7 van 7 producten weergegeven
  • 1510350

    Geportioneerde Dry Aged ribeye steak van Creekstone Farms, 140 dagen maisgevoerd Black Angus rundvlees uit de USA. Door vele chefs verkozen als het perfecte vlees voor een echte Amerikaanse steak. De ribeye wordt gesneden van de fijne rib van het rund, die ligt in het verlengde van de entrecote. De ribeye is wat ronder van vorm en heeft wat meer vet...

    18,75 €/250 gram
  • 1011200

    Geportioneerde Dry Aged cote de boeuf van het Hollandse Weiderund. Smaakvol rundvlees van Nederlandse bodem. Een hele cote de boeuf is de gehele fijne en dikke rib van het rund. Een gedeelte van de cote de boeuf is de ribeye. Deze cote de boeuf wordt geportioneerd tussen de ribben, zodat iedere steak een ribbotje heeft. Dit geeft tijdens het bereiden...

    4,50 €/100 gram
  • 1011300

    Geportioneerde Dry Aged t-bone steak van het Hollandse Weiderund. Smaakvol rundvlees van Nederlandse bodem. De t-bone wordt gesneden van de shortloin, de entrecote en een deel van de ossenhaas in de been, vlak voordat het ribgedeelte begint. Hier is het gedeelte ossenhaas wat kleiner vergeleken met de porterhouse. Een mooie, stoere steak voor de echte...

    5 €/100 gram
  • 1510250

    Geportioneerde Dry Aged entrecote steak van Creekstone Farms, 140 dagen maisgevoerd Black Angus rundvlees uit de USA. Door vele chefs verkozen als het perfecte vlees voor een echte Amerikaanse steak. De entrecote is afkomstig uit de rug van het rund. Het is een langwerpige, gelijkvormige spier met een laagje vet aan de bovenkant. De entrecote heeft...

    18,75 €/250 gram
  • 1010350

    Geportioneerde Dry Aged ribeye steak van het Hollandse Weiderund. Smaakvol rundvlees van Nederlandse bodem. De ribeye wordt gesneden van de fijne rib van het rund, die ligt in het verlengde van de entrecote. De ribeye is wat ronder van vorm en heeft wat meer vet tussen het vlees. Vergeleken met de entrecote is de ribeye iets malser en vetter en is daarom...

    12 €/250 gram
  • 1011400

    Geportioneerde Dry Aged tomahawk steak van het Hollandse Weiderund. Smaakvol rundvlees van Nederlandse bodem. De Tomahawk kan vergeleken worden met de primerib; het is de ribeye aan het been. Om het stuk vlees wat stoerder te laten ogen, zijn de ribbenen extra lang afgezaagd, waardoor het vlees met been net op een bijl lijkt. Vandaar de naam Tomahawk. Bak...

  • 1010250

    Geportioneerde Dry Aged entrecote steak van het Hollandse Weiderund. Smaakvol rundvlees van Nederlandse bodem. De entrecote is afkomstig uit de rug van het rund. Het is een langwerpige, gelijkvormige spier met een laagje vet aan de bovenkant. De entrecote heeft vergeleken met de ossenhaas een iets steviger mondgevoel, maar door het meer aanwezige vet ook...

    12 €/250 gram

Dry aged rundvlees 

Dry Aged beef is oervlees. Vlees zoals het vroeger gegeten werd. Tegenwoordig eten we vlees vaak te vers en komen malsheid en smaak niet optimaal tot hun recht. Om de echte smaak van vlees te proeven dient het enkele weken te rijpen. Dit natuurlijke proces werd ontdekt toen vlees nog open en bloot werd vervoerd in treinwagons en karren en de slager het weghing in open schuren. Nu noemen we dit dry agen van rundvlees. Nice to Meat heeft deze rijpingstechniek voor dry aged rundvlees in een modern jasje gestoken. Het rijpen wordt alleen nog gedaan in speciaal daarvoor ontwikkelde Dry Aged rijpingskasten. En hiervoor gebruiken ze alleen het allerbeste vlees.

Hoe werkt Dry Agen? 

Het rijpingsproces van dry aged rundvlees komt in principe neer op het uitdrogen van vlees waarbij het gewicht verliest en een korst krijgt. Deze natuurlijke donkere korst beschermt het vlees tijdens het rijpen tegen indrogen en bacterievorming. Het vlees wordt enkele weken afgehangen in de rijpingskast, waarin luchtvochtigheid, luchtcirculatie en temperatuur nauwkeurig gecontroleerd worden. Het vocht in het vlees verdampt en z´n natuurlijk enzymen breken het spierweefsel af. Je kan dus spreken van langzame besterving, waarbij het vlees aan de buitenkant wat harder aanvoelt en wat donkerder van kleur wordt.

Wanneer je het mes in het vlees zet en het doorsnijdt, zie je dat het vlees van binnen prachtig rood en zacht is. De smaak die ontstaat is nootachtig en vol, vergelijkbaar met de smaak van een mooie rode wijn uit de Bordeaux. Een betere biefstuk bestaat niet! Dry Agen is uitsluitend geschikt voor hoge kwaliteit vlees. Nice to Meat gebruikt daarom het Amerikaanse Black Angus, MRIJ van Piet van den Berg en Hollands Weiderund voor deze bijzondere behandeling! 

Dry Aged beef bestellen

Wil je thuis genieten van het lekkerste dry aged rundvlees? Bestel dan dry aged steak bij Nice to Meat. De verschillende steaks kan je hieronder vinden en worden vers gesneden en bezorgd. Je kunt kiezen uit drie verschillende soorten rundvlees en daarvan ook weer verschillende soorten dry aged steaks.

Verschillende Dry Aged steaks

Het is belangrijk om goede kwaliteit rundvlees te gebruiken voor het dry agen. Van het Amerikaanse Black Angus rund bestel je 21 dagen gerijpte dry aged entrecote of ribeye. Van het MRIJ rundvlees van Piet van den Berg bestel je de Cote de Boeuf. Van het Hollandse Weiderund zijn de dry aged ribeye en entrecote beschikbaar. Ook twee stoere steaks met bot, namelijk de dry aged t-bone en tomahawk steak zijn te bestellen. 

Filter

Prijs

12 € - 36 €

Herkomst

Geen keuze mogelijk

Accept

Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Direclyfrom.nl gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.