In 1995 begon Vanilla Venture als importeur van Bourbon vanille uit Madagaskar en inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een luxeuze groothandel voor horecaprofessionals. Ook als thuiskok kunt u nu met deze top producten werken.


 


Actief, met passie en plezier gaan we op zoek naar nieuwe producten en nieuwe trends op food gebied. Door samen te werken met kleine, authentieke producenten en zich voornamelijk richten op biologisch en ethisch verantwoorde producten. Zo verkopen wij onder andere topkwaliteit truffels, verschillende olie & azijn en exclusieve specerijen.  


145 - 168 van 192 producten weergegeven
  • PAR600035

    Sherryazijn is lekker door dressings, marinades, in een ceviche en bijvoorbeeld als zuurtje in mayonaise en andere koude sauzen. Het karakter van sherryazijn is licht zoeter dan gewone azijn en heeft meer complexiteit omdat deze azijn net als sherry via een solera-systeem op eiken opgevoed werd. Voor deze azijn wordt hoge kwaliteit sherry gebruikt.

  • PAR770303

    Foelie is een zaadrok van de nootmuskaat. Van oorsprong uit de Molukken. Hetzelfde aroma als nootmuskaat maar wat verfijnder. Deze komt uit Sri Lanka.

  • PAR770301

    Morieljes (in het Frans morilles en in het Engels morels) behoren tot de klassiekers onder de paddenstoelen en zorgen voor veel smaak aan soepen en sauzen, maar ze kunnen bijvoorbeeld ook gevuld worden.

  • PAR770506

    Oranjebloesemwater ofwel mazaher is het destillaat van de bloesem van de bittere sinaasappel. Een heerlijk aromatisch geparfumeerd bloesemwater dat zalig geurt. Dit oranjebloesemwater is van Joseph en Nizar Meneem van hun eigen bittere sinaasappels.

  • PAR770377

    Sarawak is een deelstaat van Maleisië waar veel peper verbouwd wordt. Deze peper wordt geoogst als de bessen nog groen en niet volledig rijp zijn. De groene vruchten worden ongeveer vier dagen in de zon te drogen gelegd op rieten matten. Elke avond worden de besjes in zakken gedaan om ze de volgende morgen weer uit te spreiden over de matten. De schil...

  • PAR770300

    Gedroogde zaadjes van de Elettaria Cardamomum, een plant van de gemberfamilie. De Lanka Light Green is de kardemom met het mooiste aroma van alle kardemoms!

  • PAR10146

    Door het mengen van echte citroenen, zacht bronwater en 'sfumatrice'-extracten van citroen uit Sicilië, hebben we een meest heerlijke limonade gemaakt.

  • PAR770291

    Colombo-kerrie behoort tot de mildere kerriesoorten, maar deze is bijzonder geurig van karakter. De specerijenmelange wordt vooral gebruikt op de eilanden Martinique en Guadeloupe (behorende tot de Franse Antillen) en is de basis voor tal van stoofgerechten en sauzen.

  • PAR770374

    Gedroogde, ongeopende bloemknop van de kruidnagelboom. Is ook een belangrijk ingrediënt van Garam Masala. Deze komen uit Sri Lanka en worden met de hand uitgezocht!

  • PAR770302

    Zaad van de gelijknamige zeer grote tropische boom. De smaakmaker is cumarine. Aroma van hooi, vers gemaaid gras en een sterk zoet accent.

  • PAR770306

    Bes van de West-Indische laurierboom. Oorspronkelijk Jamaica. Ook wel all-spice. Aroma van kruidnagel, nootmuskaat, zwarte peper en kaneel.

  • PAR640028

    Wie aceto balsamico zegt, zegt Modena en wie Modena zegt, zegt Massimo Bottura, de driesterrenchef die met veel succes een bijzonder harmonische en aromatische aceto balsamico maakt volgens een traditie die al honderd jaar oud is.

  • PAR770305

    Kleine gedroogde bessen in de vorm van een staaf afkomstig van de Piprum Longum. Herkomst Zuid Azië. Aroma van hout, kaneel, zoethout, anijs.

  • PAR770297

    Een mooie melange van satéspecerijen en -condimenten om verschillende soorten saté (gegrild vlees, maar ook carpaccio, vis, schaaldieren en groente) mee te maken. De melange leent zich uitstekend voor droge marinades (rubs).

  • PAR770298

    Garam masala: proef het noorden van India Indiaas mengsel van geroosterde en vervolgens gemalen specerijen (onder meer kardemom, koriander, zwarte peper, komijnzaad, kruidnagel en kaneel). Een mooie basis voor oneindig veel hartige gerechten.

  • PAR640013

    De Azienda Agricola Andrea Czarnocki Luchesi is gespecialiseerd in het maken van kwaliteitsazijnen. Paradepaardje is hun exclusieve Aceto Sopraffino gemaakt van ongekookte most van cabernet-, merlot- en raboso-druiven en vervolgens zes jaar gerijpt op eikenhout. De Riserva is nog eens zes jaar ouder.

  • PAR770292

    Madras kerrie komt uit Zuid India, genoemd naar de voormalige stad Madras, het huidige Chennai. De blend bestaat uit koriander, Ceylon pijpkaneel, kardemom, komijn, gemberwortel, bruine mosterdzaad, fenegriek, kurkuma (=geelwortel), Indiase zwarte peper en Indiase rode chili. In de Indiase keuken gebruikt in traditionele gerechten, maar ook in combinatie...

  • PAR10145

    Fever-Tree heeft een soda water van ongeëvenaarde integriteit en zachtheid gemaakt met zacht bronwater.

  • PAR560121

    Vissaus, vooral populair in Azië, hoeft niet van bijna 10.000 km verderop te komen. Ook in Italië wordt iets moois gemaakt. Het plaatsje Cetara aan de sprookjesachtig mooie kust van Amalfi is gespecialiseerd in de productie van een vissaus die colatura genoemd wordt, welvertaald leksel.

  • PAR560068

    Ansjovis is een geraffineerde smaakmaker die in allerlei keukens terugkomt. Behalve op sommige pizzas en door de salade niçoise zelden puur, vaker verwerkt, bijvoorbeeld in sauzen. Denk aan de Piëmontese bagna càuda (een soort pittige warme fondue voor groente).

  • PAR140007

    Eekhoorntjesbrood zeggen wij, in Frankrijk is het cèpes en in Italië fungi porcini. Ze hebben een volle aromatische smaak en een vleesachtige structuur. Ter conservering worden ze gedroogd, ingevroren of op olie gezet. Onze leverancier (dezelfde als die van onze linzen uit Puy) droogde de boleten in de zon van de Auvergne.

  • PAR110083

    Wintertruffel geldt als de meest smakelijke onder de zwarte truffels en de jus van deze truffel (de Tuber melanosporum) is dan ook zeer waardevol om sauzen een authentieke truffelsmaak te geven. Vooral daar waar geen bloem of boter gebruikt wordt.

  • PAR110071

    Goede truffelolie vinden is moeilijk, want niets gaat boven echte truffel en de productie van truffelolie luistert nauw. Deze vinden wij echter boven het maaiveld uitsteken. Het krachtige aroma van de zeer exclusieve witte truffel wordt treffend benaderd.

  • PAR500096

    Olie van de oudste olijfbomen van Kreta. Dat betekent een karaktervolle fruitige smaak, een bijzonder laag zuurgehalte (0,3%) en dus zien we de zuidelijke zon terug in die olie. Plukken, persen en bottelen gebeurt binnen enkele uren op dezelfde dag. Al met al: een uitschieter in het woud van olijfolieproducenten.

In 1995 begon Vanilla Venture als importeur van Bourbon vanille uit Madagaskar en inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een luxeuze groothandel voor horecaprofessionals. Ook als thuiskok kunt u nu met deze top producten werken.


 


Actief, met passie en plezier gaan we op zoek naar nieuwe producten en nieuwe trends op food gebied. Door samen te werken met kleine, authentieke producenten en zich voornamelijk richten op biologisch en ethisch verantwoorde producten. Zo verkopen wij onder andere topkwaliteit truffels, verschillende olie & azijn en exclusieve specerijen.  


Filter

Prijs

2 € - 49 €

Herkomst

Accept

Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Direclyfrom.nl gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.