Een heerlijk winters stoofgerecht met konijn. Eenvoudig te bereiden en vol van smaak!

Voor 4 personen

  • 1 bosje rozemarijn
  • 1 tl venkelzaad 
  • geraspte schil van 1 citroen 
  • 2 tenen knoflook 
  • 2 el bruine basterdsuiker 
  • olijfolie 
  • 4 bouten van tam konijn
  • 2 witte uien, in ringen
  • 4 oerwortels, in ronde plakjes 
  • 4 el bloem 
  • 500 ml witte wijn 
  • 300 ml kippenbouillon 
  • handvol groene olijven, ontpit 
  • bosje bladpeterselie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC. Stamp de rozemarijn, venkelzaadjes, citroenrasp, knoflook, suiker en zout & peper in een vijzel. Vermeng met olijfolie, schep bouten van het konijn erdoor en laat de smaken inwerken.

  • Schud overtollige marinade van de bouten en wentel ze door de bloem.

  • Laat een braadpan heet worden en bak de konijnenbouten in ongeveer 5 minuten bruin.

  • Voeg de marinade, uienringen en wortel toe. Bak ze een paar min. mee. Voeg de wijn, bouillon en olijven toe en stoof 1,5 uur in de oven. Keer het vlees af en toe om.

  • Serveer de bouten met vers gesneden peterselie