Blije kippen scharrelen in alle vrijheid rond, buiten in het zonnetje. Ze krijgen goed en gezond voer, wat zij naar eigen believen kunnen oppikken. De kippen hebben volop ruimte en krijgen de tijd om te groeien. Deze kippen hebben echt een goed leven, het zijn bofkippen. En dat proef je!

Er is maar één adres in Nederland met zoveel keuze aan blije kippen en dat is Treuren. En daar boft u dan weer mee!

De ene kip is de andere niet. Iedere kip wordt gevormd door wat hij eet, waar hij leeft en door de hoeveelheid leefruimte die hij heeft gehad. Had de kip een kort leven in een donkere schuur of een lang leven op een groene weide onder de zon? Allemaal facetten die verschil maken tussen “kip” en “kippen met smaak”. Ónze scharrelkippen hebben de zon gezien. 

Bovendien heeft ieder kippenras z’n eigen smaak. Hoenders die in buurt van de zee rond scharrelen krijgen zondermeer iets ziltigs mee. Kippen die veel ruimte hebben gehad, daarvan zijn de spieren meer ontwikkelt en dat geeft dus steviger vlees. En was het voer van zo’n kip eenzijdig of afwisselend met veel granen, dan proef je dat terug. De lekkerste kip bestaat niet. Er zijn heel veel lekkere kippen met voor iedere kip zijn eigen eigenschappen en smaak!

De scharrelkip die u bij ons koopt is een echte BOFkip, een blije kip. Ze hebben kunnen rondscharrelen buiten in het zonnetje. Krijgen gezond voer en volop de ruimte. Deze kippen hebben een goed leven gehad en dat proef je!