Een heerlijke Italiaanse klassieker die ook nog eens eenvoudig en snel te bereiden is. Door het gebruik van het pepertje krijgt het geheel net even wat extra pit. Serveer met een frisse groene salade en geniet!

Ingrediënten

Voor 4 personen

- 1 kilo vongole

- verse bladpeterselie

- 4 tenen knoflook

- 300 gram Coeur de Boeuf tomaten 

- 2,5 dl witte wijn

- 400 g spaghetti

- vers gemalen zeezout en zwarte peper

- Olijfolie

- 2 gedroogde pepers

Bereiding

1. Maak de vongole goed schoon en haal de schelpjes die niet goed dichtzitten eruit.  Breng ondertussen water aan de kook voor de pasta. 

2. Doe de spaghetti met een snufje zout in de pan kokend water en kook deze al dente.

3. Hak de steeltjes van de peterselie en knoflook fijn en snijd de tomaten in blokjes. Laat een hapjespan (met deksel) goed heet worden. 

4. Begin ongeveer 5 minuten voordat de pasta klaar is met de saus. Schenk vier scheuten olijfolie in de hete pan en doe er de knoflook, peterseliesteeltjes, zout en peper, de verkruimelde pepers en de gehakte tomaten bij.

5. Roer continu en zodra de knoflook begint te kleuren voeg je de vongole en wijn toe. beginnen te worden de schelpjes en de wijn bij. Schud goed door elkaar en doe de deksel op de pan. 

6. Na een minuut of vier gaan de schelpen open. Blijf nog even schudden en haal dan de pan van het vuur. Haal de dichte schelpjes uit de pan en gooi deze weg.  

7. Giet de spaghetti af , meng deze met de gehakte blaadjes peterselie en een scheut olijfolie en doe het geheel bij de vongele in de pan.

8. Meng alles goed door elkaar en laat het geheel nog een minuut of 2 op laag vuur staan.