Schmidt Zeevis Rotterdam: Versere vis zwemt nog!


Schmidt Zeevis is een begrip in Rotterdam. Elke dag leveren we meer dan 130 soorten verse vis, schaal- en schelpdieren aan de horeca, scheepvaart, cruiseschepen, cateringbedrijven en groothandel. Daarnaast exporteren we naar het Midden-Oosten en het Caribisch Gebied. 

En last-but-not-least: ook particuliere klanten weten de weg naar ons bijzondere pand in Spaanse Polder te vinden. Niet in de laatste plaats voor de lunchcorner, waar we een keur aan gerechten en visbroodjes serveren. Oma Schmidt’s verrukkelijke vissoep, kibbeling van echte kabeljauw en garnalenkroketjes met gefrituurde peterselie…om je vingers bij af te likken!

Een stukje historie

Oma Schmidt heeft het goed gezien om in 1908 vlakbij de Rotterdamse haven haar viswinkel te beginnen. Haar cliëntèle bestond uit de notabelen en de gegoede burgerij, die zich aan de rand van Rotterdam hadden gevestigd. En veel schepen die Rotterdam aandeden, bestelden hun proviand bij de gewaardeerde zakenvrouw. De volgende twee generaties zijn vervolgens ook aan restaurants gaan leveren. En vanaf 1975 groeide Schmidt Zeevis uit tot de wereldzaak die het nu is, met 140 medewerkers en een jaaromzet van 48 miljoen euro. 

Versere vis zwemt nog!

Het brede assortiment aan vissoorten dat we leveren, maakt Schmidt Zeevis anders dan alle andere visleveranciers. En hoewel het assortiment groot is, wordt er niet groot ingekocht. Veel vissoorten worden dagelijks in kleine hoeveelheden ingekocht bij kleine vissers of bij kleinschalige visserijen die de beste kwaliteit hebben. Het geheim van de versheid is de hoge omloopsnelheid. Niet voor niets voeren we de slogan: Versere vis zwemt nog!