Hoe bewaar je vis en schaal- & schelpdieren?


Verse vis is vier dagen houdbaar na de productiedatum. Deze productiedatum staat ook op de verpakking. Vis die gevacumeerd is, is in de vriezer 3 maanden houdbaar.

Hoe bewaar ik mijn verse vis?

Bewaar de filets in de koelkast tussen 2 en 7 ºC. We verpakken onze vis altijd goed in sterke folie, maar bij voorkeur onder in de koelkast bewaren, zodat de verpakking niet kan lekken op andere producten.

Hoe bewaar ik schaal- en schelpdieren?

Tot consumptie moeten de schaal- en schelpdieren levend zijn. Zo niet, dan niet eten! 

U kunt testen of ze nog leven door een tik op de schelp te geven. Als de schelp sluit, leeft het dier nog.

Schelpdieren

Onder druk bewaren, zodat de schelpen niet open kunnen gaan. Bij voorkeur in het netje waarin ze zitten, zo zitten ze dicht tegen elkaar aan. Als het netje al open is, gewicht erop leggen zodat ze niet open kunnen gaan.

Scheermessen

Bewaar de scheermessen in de koelkast bedekt met een vochtige doek (zodat ze niet dood gaan) en met een elastiek erom heen, zodat ze niet open gaan.

Coquilles en oesters

Met de bolle kant naar onder bewaren, anders loopt het water eruit.