Coquilles; de perfecte bereiding

Het bakken van coquilles luistert behoorlijk nauw. Volg de volgende stappen en een mals en smakelijk resultaat is gegarandeerd:

  • Wanneer je hele schelpen koopt, open deze dan eerst en haal het witte vlees en het oranje koraal (het kuit) eruit. 

  • Bestrooi de coquilles licht met peper en zout.

  • Zet een pan met een beetje olijfolie op hoog vuur.

  • Voeg de coquilles toe als de olie bijna gaat roken en bak ze snel in 1 tot 1,5 minuut aan beide kanten, tot ze mooi bruin en licht doorzichtig zijn.

  • Druk zachtjes op de coquille om ze te testen. Ze moeten stevig aanvoelen maar nog wel meegeven. Te lang bakken zorgt ervoor dat ze taai worden.

  • Doe een beetje boter in de pan en haal de pan van het vuur.

  • Blijf de pan ronddraaien en de coquilles zijn klaar. 

  • Garneer vervolgens met wat fijngehakte platte peterselie en sprenkel er wat limoensap over.

Coquilles kunnen ook uitstekend rauw als carpaccio gegeten worden. Snij hiervoor de coquilles in dunne plakjes en leg deze rondom op een bord. Licht bestrooien met olijfolie, peper, zout en citroenrasp. Eet smakelijk!