Van groentekiosk tot het Rungis van nu

De geschiedenis van Rungis gaat veel seizoenen terug. De geschiedenis van oprichter Gert Jan Zonneveld Piek zelfs nog verder. Gert Jan stond als kleine jongen al in de groentewinkel van zijn zus en zwager. Daar groeide zijn passie voor groenten en fruit. Al op 18-jarige leeftijd opende hij zijn eigen groentekiosk en later, samen met Francis, een groentespeciaalzaak in Krimpen aan de Lek. Maar Gert Jan en Francis wilden meer en wilden vooral ook iets anders...

In 1989 begonnen zij met Rungis vanuit een kleine loods in Barendrecht. Met de naam, die werd geleend van de grote versmarkt bij Parijs, was de link met de top-horeca snel gelegd. Inmiddels telt het ambachtelijke familiebedrijf meer dan 100 werknemers en levert het 24/7 aardappelen, groenten, fruit en sappen aan met name het midden- en hogere segment van de horeca. Het versassortiment wordt uiteraard niet alleen vanuit het Franse Rungis geïmporteerd, maar vanuit de hele wereld. In totaal spreken we over een kleine 4000 artikelen.