Rungis inspiratie

Zeewieren: de groenten van de zee

Zeewieren: de groenten van de zee

Bij Rungis wordt de term ‘vers van het land’ veel gehoord. Je krijgt bij het horen het gevoel van een knisperende krop sla welke kraakvers geoogst is en dauw fris in de keuken komt. Bovenstaande term geldt niet voor een productgroep waar steeds meer belangstelling voor komt: zeewieren.
Lees meer
Kersen in bonbonverpakking als alternatief voor bos bloemen

Kersen in bonbonverpakking als alternatief voor bos bloemen

In de Gelderlander van 15 juli stond dit artikel over Cerisa, de allerlekkerste kersen ter wereld. Exclusief geleverd door Rungis en gebruikt in de sterrenkeukens van onder andere Restaurant Parkheuvel in Rotterdam en De Librije in Zwolle.
Lees meer
De allerbeste kers van Nederland: de Cerisa

De allerbeste kers van Nederland: de Cerisa

Een primeur vandaag! Chef-kok Wessel Ruijmgaart van Restaurant de Kersentuin in Amsterdam ontving van Rungis de allereerste Cerisa kersen van het seizoen. 
Lees meer
Rungis smaak van de Chef

Rungis smaak van de Chef

Sieberen Meerema is manager van hotel-restaurant Quartier du Port en kookstudio Meerema in Rotterdam
Lees meer
Hartjeskomkommers, voor het ultieme valentijnsdiner

Hartjeskomkommers, voor het ultieme valentijnsdiner

Speciaal voor Valentijnsdag hebben wij de hartjeskomkommers.
Lees meer
Stamppot Winterpostelein

Stamppot Winterpostelein

Winterpostelein komt van oorsprong uit Noord-Amerika en Groenland. Ook komt het mondjesmaat voor in de hogere gebieden langs de Middellandse zee. Winterpostelein wordt tegenwoordig gewoon in Nederland verbouwd.
Lees meer
Rungis Smaak van de Chef

Rungis Smaak van de Chef

Wim Severein is chef-kok van restaurant Wereldmuseum in Rotterdam Garam marsala, penja-peper: je bent een ster met specerijen.. 'Ik haal mijn ingrediënten graag van ver. Zo ben ik een grootverbruiker van de Japanse lijn van Rungis. Citrusvruchten als yuzu of kafir zijn altijd fijn omdat ze een gerecht een boost kunnen geven. 
Lees meer
Rungis blijft verrassen

Rungis blijft verrassen

Door te luisteren naar de wensen van onze chefs en te focussen op smaakvolle producten in een kwaliteit die onweersproken is, weet Rungis ook jou te verrassen. 
Lees meer
Van groentekiosk tot het Rungis van nu

Van groentekiosk tot het Rungis van nu

De geschiedenis van Rungis gaat veel seizoenen terug. De geschiedenis van oprichter Gert Jan Zonneveld Piek zelfs nog verder. Gert Jan stond als kleine jongen al in de groentewinkel van zijn zus en zwager. Daar groeide zijn passie voor groenten en fruit. 
Lees meer
Accept

Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Direclyfrom.nl gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.