Steak tartare van MRIJ-rundvlees

 

Ingrediënten

 

Voor de steak tartare

 

300 gram MRIJ kogelbiefstuk

25 gram sjalot, gesnipperd

40 gram augurk, gehakt

40 gram kappertjes, gehakt

halve rode peper, fijn

80ml ketchup

20 gram Dijon mosterd

90 gram mayonaise

5 druppels tabasco

beetje bieslook, gehakt

beetje platte peterselie, gehakt

zout en peper uit de molen

 

Om mee te serveren

 

4 eierdooiers

100 gram rucola

4 plakken zuurdesem brood

 

Bereidingswijze

 

Snijd met een scherp mes de kogelbiefstuk zo fijn mogelijk.

 

Meng in een grote kom alle ingrediënten voor de steak tartare met het vlees. Zorg ervoor dat alles goed met elkaar gebonden is.

 

Maak met behulp van een ronde vorm 4 ‘burgers’ van het mengsel. Bewaar de saus die achterblijft in de kom.

 

Rooster het zuurdesembrood totdat deze krokant is.

 

Leg op ieder bord een rondje van de steak tartare. Besprenkel met een beetje saus uit de mengkom. Maak af met een rauwe eierdooier bovenop en brood en rucola een de zijkant. Kruid na met peper en zout en serveer direct.