Spicy spaghetti met mosselen

 

Ingrediënten

 

200 gram spaghetti

1 kilo mosselen

4 tenen knoflook, gehakt

3 eetlepels goede olijfolie

2 mespuntjes gedroogde chilivlokken

sap van een halve citroen

2 handjes platte peterselie, grof gehakt

zeezout

 

Bereidingswijze

 

Spoel de mosselen goed schoon en gooi beschadigde exemplaren weg.

 

Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking in gezouten water al-dente.

 

Stoom ondertussen de mosselen in een grote hapjespan met deksel, totdat de schelpen open staan. Haal de pan van het vuur zodra dit het geval is. Schep de mosselen in een schaal en bewaar het vocht wat vrijgekomen is.

 

Verwarm de olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook samen met de chilivlokken. Voeg het vocht van de mosselen toe en laat het geheel inkoken totdat een wat dikkere saus ontstaat.

 

Giet de spaghetti af en voeg het toe aan de koekenpan met saus. Doe ook de mosselen in de pan. Roer alles goed om, zodat de pasta en saus goed gemengd zijn. Roer de peterselie en citroensap er door. Breng op smaak met zout en peper uit de molen.