Shortribs met pastasalade en gegrilde tomaat

 

Ingrediënten

 

2 kilo shortribs Black Angus

2 tenen knoflook

bosje verse tijm

25 gram harissa

250 gram penne

2 handen rucola

4 vleestomaten

4 bosuitjes

paar takjes basilicum

50 ml gerijpte balsamicoazijn

50 gram Parmezaan, geraspt

50 ml ahornsiroop

peper en zout uit de molen

 

Bereidingswijze

 

Begin met het verwijderen van het vlies aan de binnenkant van de ribben, mocht dit er nog opzitten.

 

Hak de knoflook fijn samen met de tijm. Meng dit met de harissa en wrijf het vlees hiermee in. Doe dit het liefste een dag van tevoren, zodat alle smaken goed kunnen intrekken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

 

Verwarm de barbecue tot 110 ˚C. Verpak de shortribs enigszins los in aluminiumfolie. Hiermee behoudt het vlees zijn vocht beter. Gaar de shortribs op lage temperatuur in zo’n 6 uur. Dit is het geval zodra het vlees van het bot los laat.

 

Kook ondertussen de pasta en meng deze met de rucola, bosuitjes, basilicum, goede olijfolie, peper en zout en schep door elkaar. Bestrooi met de Parmezaan. 

 

Meng met de ahornsiroop en balsamicoazijn.  Halveer de tomaten.  Stook de barbecue op tot 200 ˚C. Haal de shortribs uit het folie en leg direct op het rooster. Leg ook de tomaten op het rooster. Bestrijk zowel het vlees  als de tomaten regelmatig met het mengsel van de ahornsiroop en azijn, zodat er een mooi korstje ontstaat. Grill de tomaten aan beide kanten.

 

Haal het vlees en de tomaten van de barbecue. Snijd de helft van de tomaten in blokjes en meng door de pastasalade.  Snijd de shortribs tussen de benen door in stukken.

 

Serveer het vlees samen met de pastasalade en gegrilde tomaat.