Parelcouscous met geblakerde lente-ui & granaatappeldressing

 

Ingrediënten

 

300 g SOUQ parelcouscous

peper en zout

2 dl vers sinaasappelsap

1 bos lente-ui

75 g gepelde pistache

1 verse granaatappel

1 bosje verse dille

1/2 teentje knoflook

1 dl SOUQ granaatappelmelasse

4 eetlepels frisgroene olijfolie

 

Bereidingswijze

 

Kook de parelcouscous in ruim (gezouten) kokend water in 15 minuten gaar; giet hem af en laat enigszins afkoelen. Kook ondertussen het sinaasappelsap op een matig vuur tot de helft in.

 

Maak de lente-ui schoon en blaker rondom op een hete barbecue of in een grillpan. Rooster de pistache in een hete droge koekenpan. Laat op een bord afkoelen en knapperig worden. Snijd het kroontje uit de granaatappel, breek open en klop met een houten lepel de zaadjes boven een kom uit de schil. Verwijder de bittere witte vliesjes.

 

Hak de pistache grof. Snijd de dille grof. Snijd de lente-ui in schuine stukken. Pel het teentje knoflook en pers het fijn.

 

Roer een dressing van het ingekookte sap, de granaatappelmelasse, olijfolie, knoflook, peper en zout. Meng de lauwwarme parelcouscous vlak voor het serveren met wat dressing, pistache, dille, lente-ui en granaatappelpitjes. Verdeel over borden of een schaal en besprenkel met de rest van de dressing.

 

Lekker met gegrilde lamskoteletten of sardientjes.

 

--

 

Dit recept werd eerder gepubliceerd op 15 juni 2017 in de Volkskrant. 

Receptuur: Nadia Zerouali

Foto: Sven Benjamins & Gonnie Constancia