Lamsrack uit de oven met truffelrisotto

 

Ingrediënten

 

Voor de lamsrack

 

2 lamsracks

Olijfolie

Paar takjes rozemarijn

Paar takjes tijm

Knoflook

Boter

Peper en zout

 

Voor de truffelrisotto

 

1 uitje, gesnipperd

1 teen knoflook, geperst

300 gram Acquerello risottorijst

200 ml witte wijn

1 liter paddenstoelenbouillon

60 gram geraspte Parmezaan

handje platte peterselie, gehakt

50 gram roomboter

2 eetlepels olijfolie

Verse zwarte truffel

 

Bereidingswijze

 

Begin met het marineren van de lamsracks. Pers de knoflook en meng deze met de rozemarijn, tijm, olijfolie en peper en zout. Smeer de lamsracks in met het mengsel en zet ze voor minimaal een uurtje koel weg.

 

Verwarm de oven voor op 180°C. Laat een koekenpan heet worden en smelt wat boter met olijfolie. Bak de lamsracks rondom mooi bruin in ongeveer 2 tot 3 minuutjes. Plaatst de racks in een ovenschaal en gaar ze nog ongeveer 10 minuten na in de oven.

 

Begin ondertussen ook met het maken van de risotto. Verwarm driekwart van de boter in een pan. Fruit de gesnipperde ui in de boter. Doe vervolgens de risottorijst in de pan en bak deze kort mee tot de korrels glazig zijn.

 

Blus de risotto af met witte wijn. Laat de wijn opnemen door de risotto. Als de wijn volledig is opgenomen, schep je de eerste soeplepel bouillon in de pan. Herhaal dit proces totdat de rijst gaar is.

 

Haal de risotto van het vuur zodra deze bijna gaar is. Schep er nog wat bouillon doorheen om door te laten garen. Smelt nu de overgebleven boter samen met de Parmezaanse kaas in de risotto.

 

Schaaf nadat de Parmezaan gesmolten is de verse zwarte truffel over de risotto. Serveer direct.