Lamsrack met koude aspergesalade

 

Wist je dat asperges je lever en nieren helpt detoxen? Dit komt omdat asperges het stofje glutathion bevat. Daarom groeien ze in de lente, een voorjaarsschoonmaak voor je lijf!

 

4 personen

 

ongeveer 600 g lamsrack, op kamertemperatuur

olie, peper en zout

8 tenen knoflook

500 g Hollandse asperges

2 sinaasappels

100 g mesclun, gewassen en gedroogd

75 g amandelen, licht geroosterd en gehakt

extra vierge olijfolie

 

extra: vleesthermometer

 

Bereidingswijze:

 

Verwarm de oven op 80 graden.

 

Wrijf de lamsrack in met olie, peper en zout en braad aan in een ovenvaste koekenpan of braadslede. Als de rack rondom bruin is, leg je de knoflooktenen erom heen en schuif je de lam in de oven. Steek de thermometer in het midden van een lamsrack en stel de temperatuur in tussen de 55-60 graden. De lamsrack kan prima een aantal uur in de oven.

 

De salade kun je prima van tevoren maken. Schil de asperges en snijd ze in 3-4 gelijke stukken. Blancheer de asperges beetgaar in een licht gezouten water. Spoel de asperges onder koud stromend water koud. Laat ze goed uitlekken.

 

Snijd de sinaasappels in partjes; snijd de schil eraf en snijd partjes tussen de vliezen uit. Verdeel de asperges met de mesclun over een mooie grote platte schaal. Verdeel er de sinaasappelpartjes en amandelen over. Besprenkel met olijfolie, peper en zout.

 

Snijd de lamsrack en verdeel de racks op de salade.

 

Lekker met een stuk grof brood van Vlaamsch Broodhuys!

 

--

 

Dit recept is geschreven door Madelon de Joode. Ga voor meer recepten of een van haar kookboeken naar www.eet-puur.nl