Kippendijen met wilde perzik

 

Ingrediënten

 

4 kippendijen                             

arachideolie

zout en peper

1 el perzikenjam

1 sjalot, fijngesneden

3 tenen knoflook, fijngesneden

1 kg wilde perziken

1 limoen, schil

1 Spaanse peper, fijngesneden en ontzaad

2 l water

500 g suiker

 

Voor de garnering

 

1 limoen

1 Spaanse peper

 

Bereidingswijze

 

Bestrooi de kippendijen met zout en peper.

 

Doe wat olie in de pan en zet deze op hoog vuur. Zet de kippendijen op de huidkant aan en laat verder garen op de huidkant.

 

Zet het water op met de limoenschil, Spaanse peper, suiker en twee tenen knoflook; breng aan de kook en voeg de perziken toe.

 

Haal ze eruit als het vel makkelijk van het vruchtvlees loslaat. Verwijder het vel, snijd de perziken doormidden en verwijder de pitten.

 

Haal de kippendijen uit de pan en snijd in kleinere stukken. Doe de stukken terug in de pan en voeg sjalot, knoflook en een eet lepel perzikjam toe.

 

Beweeg de pan op het vuur en laat de jam karamelliseren. Voeg de stukken perzik toe.

 

Snijd de limoenschil en Spaanse peper in sliertjes en voeg toe.