Japanse Wagyu steak met krokante salsa

 

Ingrediënten

 

2 Japanse Wagyu ribeyes

4 kruidenzwammen

 

Voor de saus

 

250 ml balsamicoazijn

300 ml runderbouillon

4 el sojasaus

3 el rijstazijn

3 el bruine suiker

 

Voor de krokante salsa

 

1  rode ui

5 el gedroogd broodkruim (panco)

3 stengels bladselderij

1  komkommer

3  radijsjes

1 el sesamolie

1 tl zwart sesamzaad

 

Bereidingswijze

 

Schil voor de salsa de rode ui en snipper zeer fijn. Verhit een eetlepel olie in een pan en rooster het broodkruim goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

 

Pluk de bladselderij en hak fijn. Was de komkommer, snijd overlangs en verwijder de zaadlijsten. Snijd in fijne blokjes. Snijd ook de radijsjes in blokjes. Meng de ui, broodkruim, 4 eetlepels komkommer en radijs met elkaar. Voeg de sesamolie en sesamzaad toe.

 

Snijd de kruidenzwammen in plakjes van 3 millimeter en besprenkel met olie. Bak ze in een koekenpan goudbruin en breng op smaak met zout en peper.

 

Meng voor de saus alle ingrediënten en roer goed door. Laat in een steelpan rustig inkoken tot een stroperige saus.

 

Verhit een pan op middelhoog vuur en bak hierin het Wagyuvlees rustig, zodat de buitenkant mooi karamelliseert en het vet door het vlees smelt.

 

Snijd het vlees in plakjes verdeel over de borden. Verdeel ook de gebakken kruidenzwammen en besprenkel met de saus. Schep de krokante salsa over het vlees.