Het is weer tijd om te kiezen voor noten, paddenstoelen, vijgen, peulvruchten, pompoen en noem maar op. Wij zijn er echt dol op!

 

Ingrediënten

 

Voor de salade

 

4 sneetjes desembrood

4 plakjes geitenkaas

4 verse vijgen

1 takje rozemarijn

scheutje honing

1 krop eikenbladsla, geplukt, gewassen en gedroogd

300 g gekookte linzen*

ham naar keuze

handje walnoten, geroosterd

 

Voor de dressing

 

1 el vijgenjam

1 el citroensap

1 el witte wijnazijn

scheutje milde en extra vierge olijfolie

 

Bereidingswijze

 

Verwarm de grill voor.

 

Rooster de toastjes licht en leg ze daarna op een bakplaatje. Leg er een plakje geitenkaas op, snijd de vijgen in vieren en verdeel de partjes tussen en op de toast. Ris de rozemarijnnaaldjes van het takje en verdeel over de toast. Besprenkel met wat honing eventueel wat zout en peper. Rooster de geitenkaasjes tot ze mooi zijn gekleurd.

 

Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en voeg aan de sla toe. Verdeel de linzen, ham en noten over de sla en serveer met de geitenkaas/vijgentoast.

 

*fruit 1 gesnipperd sjalotje met een teentje knoflook aan in een pan met een dikke bodem en voeg 300 g linzen toe. Bak de linzen glazig en schenk een flinke scheut witte wijn toe. Blus af met water of bouillon (groente/vega/rund) tot de linzen net onder staan. Laat de linzen ongeveer 20-30 minuten koken. Let op de kooktijd verschilt, proef tussendoor. Beetgaar zijn de linzen het lekkerst. Heb je geen tijd, gebruik dan linzen uit een glazen pot.

 

--

 

Dit recept is geschreven door Madelon de Joode. Ga voor meer recepten of een van haar kookboeken naar www.eet-puur.nl