Geroosterde mosselen met tomaat, chorizo en croutons

 

Ingrediënten

 

1 kg Zeeuwse mosselen

2 handjes cherrytomaten

1 handje fijngehakte chorizo

olijfolie

platte peterselie

wit brood, niet gesneden

zeezout

peper uit de molen

 

Bereidingswijze

 

Leg de mosselen in water om schoon te weken. Gooi schelpen die niet sluiten of beschadigd zijn weg.

 

Begin met het maken van de croutons. Verwarm hiervoor de grillstand van de oven op 150°C.

 

Scheur het brood in behoorlijke hompen en verdeel deze over een ovenrooster. Besprenkel het brood met olijfolie, zeezout en een paar draaien peper uit de molen. Rooster het brood onder de grill totdat deze goudbruin zijn. Dit zou 10 tot 15 minuten moeten duren.

 

Verwarm nu de oven voor op 250°C.

 

Haal de mosselen uit het water en droog de schelpen goed met een keukendoek. Doe de mosselen samen met de tomaatjes en stukjes chorizo in een diepe ovenschaal.

 

Rooster de mosselen 10 tot 15 minuten in de oven totdat de schelpen open zijn en het vel van de tomaten gebarsten is.

 

Mochten er nog schelpen zijn die niet open zijn gegaan, gooi die dan alsnog weg. Verdeel de grote croutons over schaaltjes en schep daarover de mosselen, tomaten en chorizo. Verdeel ook het vrijgekomen vocht. Maak af met verse peterselie en serveer direct.