Gepocheerde kipfilet met linzensalade

 

Ingrediënten

 

Voor de kip

 

600 gram kipfilet

500 ml gevogeltefond

 

Voor de salade

 

200 gram linzen

1 witte ui, fijn

2 stengels selderij, fijn

1 wortel, fijn

1 laurierblaadje

bosje groene asperges

1 eetlepel plantaardige olie

 

Voor de groene salsa

 

1 eetlepel kappertjes

4 tenen knoflook

1 bosje platte peterselie

1 bosje mint

1 bosje basilicum

1 eetlepel mosterd

2 eetlepel rodewijnazijn

1 eetlepel plantaardige olie

peper en zout

 

Bereidingswijze

 

Giet de gevogeltefond in een sauspan, zet op het vuur en breng aan de kook. Zodra de fond kookt, leg de kipfilets in het vocht, zet het vuur laag en laat zachtjes pocheren voor ongeveer 10 minuten. Wanneer de filets gaar zijn, haal ze uit de fond en leg ze op een warme plek om uit te lekken. Bewaar de fond.

 

Verwarm in een andere pan de olie en voeg daaraan toe de ui, selderij, wortel en laurierblad. Laat de groenten rustig zweten voor ongeveer 10 minuten met de deksel op de pan.

 

Snijd de uiteindes van de asperges en snijd ze door de helft. Stoom de asperges gaar in ongeveer 4 minuten.

 

Spoel de linzen goed af en doe ze in de pan bij de ui, selderij en wortel. Zet het vuur hoger en voeg fond toe zodat de linzen en groenten bedekt zijn. Zodra het geheel kookt, zet het vuur lager en laat de linzen in 20 minuten gaar koken.

 

Maak de salsa verde door alle ingrediënten met elkaar te mixen in een blender. De salsa mag nog wel enigszins grof van structuur zijn. Breng op smaak met peper en zout.

 

Laat een grillpan rokend heet worden. Grill de kipfilets aan beide kanten kort, zodat een grillmarkering op de filets komt. Snijd de kipfilet daarna in plakken.

 

Maak de borden op met de linzen, met daarop de kipfilet en asperges en besprenkel met de groene salsa.