Gegrilde tonijnsteak met Aziatische koolsla

 

Ingrediënten

 

4 tonijnsteaks

1 kleine rode kool

2 wortels, geraspt

1 rode ui, gesnipperd

half bosje koriander

100ml sojasaus

1 limoen, zeste en sap

100ml raapolie

1 theelepel honing

zeezout

witte peper

20 gram sesamzaadjes, geroosterd

Tenderstem broccoli

 

Bereidingswijze

 

Begin met het maken van de koolsla. Verwijder de hardere onderkant en kern van de rode kool. Snijd de rest van de kool zeer fijn en doe in een kom.

 

Voeg aan de kool de geraspte wortel, gesnipperde ui en gehakte koriander toe en meng goed.

 

Maak de dressing door de sojasaus, zeste en sap van de limoen, honing en raapolie te mixen. Breng op smaak met zout en witte peper.

 

Meng de dressing met de koolsla.

 

Verwarm een grillpan op hoog vuur. Kruid de tonijnsteaks met peper en zout aan beide kanten en smeer licht in met olie zodat ze niet aan de pan blijven plakken. Grill de tonijnsteaks één minuut aan beide kanten.

 

Grill ook de tenderstem broccoli kort in de hete grillpan, indien voldoende ruimte in de pan kan dit tegelijk met de tonijn.

 

Snijd de tonijnsteaks in plakken van ongeveer een centimeter dik en kruid licht na.

 

Leg de koolsla op een bord en leg daarop de plakken tonijn en tenderstem broccoli. Besprenkel met wat sojadressing en maak af met de sesamzaadjes.