Gebakken mosselen met Italiaanse smaken

 

Ingrediënten

 

1 kilo Bouchot mosselen;

100 gram roomboter;

2 teentjes knoflook (fijngehakt)

verse rozemarijn (fijngehakt)

verse tijm (fijngehakt)

versgemalen zwarte peper

 

Bereidingswijze

 

Was de mosselen goed. Schelpen die niet dichtgaan wanneer je er op hebt getikt of die beschadigd zijn gooi je weg. Schrob de goede schelpen schoon.

 

Verhit in een grote koekenpan een scheutje olijfolie. Doe de mosselen en knoflook in de pan. Zorg ervoor dat de hoeveelheid mosselen precies de bodem bedekt en de mosselen dus niet op elkaar liggen. Bak de mosselen totdat de schelpen opengaan. Kruid ondertussen met peper uit de molen.

 

Voeg nu de boter en verse Italiaanse kruiden toe en bak de mosselen totdat het vocht verdampt is. De olie en boter moeten voor een mooi glanzend filmpje op de schelpen zorgen.

 

Schep de mosselen op een schaal en serveer direct, bijvoorbeeld met frieten of brood.