BBQ Staartstuk met tuinbonen en paddenstoelen

 

Ingrediënten

 

1 staartstuk

4 little gems

 

Voor de paddenstoelen

 

1 bakje Shimeji paddenstoelen

100 ml witte wijnazijn

40 ml water

40 gram suiker

eventueel 2 druppels truffelolie

 

Voor de tuinbonen

 

1 ui, in dunne ringen

100 gram boter

200 gram doperwten

100 gram tuinbonen, gedopt

50 ml gevogeltefond, ingekookt

Sap van een halve citroen

Peper en zout

 

Bereidingswijze

 

Begin met inmaken van de paddenstoelen. Verwarm de azijn, water en suiker in een pan totdat de suiker opgelost is. Haal van het vuur en mix eventueel met een paar druppels truffelolie. Doe de paddenstoelen in een kom en giet daar het mengel over. Zet weg tot gebruik.

 

Verwarm een barbecue met deksel voor op 250°C.

 

Smeer het staartstuk royaal in met peper en zout uit de molen. Leg het vlees met de vetkant naar beneden op de barbecue en sluit de deksel. Minder de luchttoevoer, zodat de temperatuur daalt naar 150°C.

 

Draai het vlees elke 5 minuten, totdat een kerntemperatuur is bereikt van 45°C.

 

Maak ondertussen de bonen. Smelt de boter in een pan en fruit de uienringen totdat ze licht gekarameliseerd zijn. Haal de pan van het vuur.

 

Blancheer de doperwten en tuinbonen. Voeg de gekarameliseerde uien toe aan de bonen, evenals de gevogeltefond. Verwarm kort en voeg de paddenstoelen en citroensap toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.

 

Zodra het vlees klaar is, haal het van de barbecue en laat even rusten. Snijd de little gems door de helft, besprenkel met plantaardige olie en grill enkele minuten totdat ze verkleuren.

 

Snijd het staartstuk op de draad in plakken en serveer met de bonen en little gem.