BBQ mosselen met Parmezaan en knoflook

 

Ingrediënten

 

24 grote mosselen

 

Voor de topping

 

75 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur

75 gram Parmezaan, fijn geraspt

2 eetlepels panko

3 tenen knoflook, geperst

peper en zout uit de molen

Handje vol peterselieblaadjes

 

Bereidingswijze

 

Verhit de BBQ of grill tot ongeveer 200°C.

 

Spoel de mosselen schoon en gooi beschadigde schelpen weg.

 

Meng alle ingrediënten voor de topping in een kom en prak door elkaar met een vork.

 

Grill de mosselen op direct vuur, met de deksel van de BBQ gesloten, totdat de schelpen openen. Dit doen ze, afhankelijk van je BBQ, in 2 tot 5 minuten. Haal de schelpen van het vuur en leg ze op een schaal. Gooi mosselen die dicht zijn gebleven alsnog weg.

 

Zodra de schelpen van de mosselen zijn afgekoeld, haal je de bovenste helft van de schelp weg en laat je de mossel in de andere helft zitten. Schep een theelepel van de topping op elke mossel.

 

Leg de mossels terug op de BBQ of grill voor een minuut of 3 of 4, totdat de topping gaat bobbelen. Maak af met verse peterselie en serveer direct in de schelp.