Bavette steak met frites uit de oven

 

Ingrediënten

 

600 g bavette

olijfolie

300 g aardappel, niet te kruimig

1 witte ui, fijngesneden

1 rode ui, fijngesneden

2 tenen knoflook, uitgeknepen

klont boter

takje rozemarijn, fijngehakt

takje tijm, fijngehakt

bosje platte peterselie, fijngehakt

 

Bereidingswijze

 

Verwarm de oven voor op 180°C.

 

Schil de aardappels en snijd er frites van.

 

Doe wat olijfolie op een ovenplaat en verdeel de frites erover. Knijp de tenen knoflook erover. Doe er wat tijm en rozemarijn bij. Zet de frites in de oven.

 

Haal ze uit de oven als ze gaar en mooi goud van kleur zijn, na ongeveer 20 tot 30 minuten. Prik ze met een vork om te checken of ze gaar zijn.

 

Laat de bavette steaks op kamertemperatuur komen. Doe aan weerskanten olie op het vlees. Strooi er vervolgens naar smaak zout en peper over.

 

Zet een gietijzeren koekenpan of een pan met stevige bodem op hoog vuur en zorg dat hij goed wordt verhit. Bak het vlees rondom op hoog vuur.

 

Voeg op het laatste moment een klontje boter toe en laat dit bruisen. Haal het vlees als het goed is uit de pan en laat het even rusten (ca. 10 minuten).

 

Snijd het vlees in plakken tegen de draad in.

 

Gebruik de pan waarin het vlees is gebakken en doe er een klont boter in. Glaceer daarin de uien. Zet het lekker aan en maak het af met wat fijngehakte peterselie.

 

Serveer de bavette met de frites en giet de jus erover.