Bavette met limoenmarinade en crunchy appel-venkelsalade

 

Ingrediënten

 

Voor de bavette

 

4 bavette steaks

2 tenen knoflook, fijn

40 ml Thaise vissaus

80 ml sojasaus

3 limoenen, het sap

80 ml water

30 gram suiker

paar gedroogde chili

 

Voor de salade

 

1 groene appel, in dunne plakken of blokjes

1 venkel, in dunne plakjes

2 eetlepel sinaasappelsap

1 theelepel citroensap

1 eetlepel olijfolie

1 theelepel Dijon mosterd

1 bakje waterkers

beetje dragon, gehakt

peper en zout

 

Bereidingswijze

 

Doe de knoflook, vissaus, sojasaus, limoensap, water, suiker en chili in een kom en meng goed.

 

Leg de steaks in een schaal en giet de marinade erover. Zorg ervoor dat het vlees goed bedekt is. Dek af en zet het vlees enkele uren tot een dag in de koelkast.

 

Maak voor bereiding van het vlees de salade. Meng de sinaasappelsap, citroensap, olijfolie, mosterd en dragon tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.

 

Meng de venkel, appel en waterkers en besprenkel met de dressing.

 

Verwarm voor het vlees een barbecue of grillpan. Haal het vlees uit de marinade en dep droog. Grill het vlees 3 tot 4 minuten aan beide kanten. Zorg ervoor dat het vlees medium-rare blijf. De grilltijd kan wat variëren vanwege op de dikte van de bavette. Het vlees karamelliseert vrij snel door de suiker en soja.

 

Laat het vlees enkele minuten rusten en snijd het dan op de draad in plakken. Serveer met de appel-venkelsalade.