Het Maas, Rijn en IJsselrund

De mensen achter is pure streekproduct

De roodbonte koeien die verantwoordelijk zijn voor de kwaliteit waar meesterslager Piet van den berg bekend om staat, komen uit de stallen van Gerard de Koning in Berkel en Rodenrijs. Of liever gezegd: ze begrazen de weilanden van natuurgebied “De Groenzoom”. Deze prachtige koeien met hun gezonde glimmende huiden kunnen zoveel eten als ze willen. De vetgemeste koeien –zonder vet geen smaak- worden geslacht en gerijpt als zij vierenhalf à vijf jaar oud zijn. Gerard de Koning is als boer verantwoordelijk voor het wel en wee van deze bijzondere runderen, Sjaak Kooter als mester voor de juiste samenstelling van de voeding en afmesten van de koeien. Met regelmaat brengen gerenommeerde koks een bezoek aan de stallen van De Koning in Berkel en Rodenrijs of wonen zij een uitbeendemonstratie bij van meesterslager Piet van den Berg in de demo slagerij/keuken van Nice to Meat in Almere. Bijzondere ambassadeur van het Maas, Rijn en IJsselrundvlees is de bekende chef Herman den Blijker.