Japans Wagyu

Bakadvies van Herman den Blijker

Japans Wagyu is bijzonder vlees. Door de hoge marmering (de vetdeeltjes tussen het vlees) vraagt het ook om een iets andere bereiding dan we normaal zouden adviseren voor steak. Gelukkig hebben we Herman den Blijker bereid gevonden om zijn favoriete bakmethode voor Japans Wagyu op papier te zetten. Een heerlijk resultaat gegarandeerd! 

  • Indien het vlees diepgevroren is, haal de steak een dag voor bereiding uit de vriezer en laat hem rustig +/- 24 uur in de koelkast ontdooien.
  • Laat de steak, ongeveer vanaf een uur voor bereiding, op kamertemperatuur komen buiten de koelkast.
  • Snij de verpakking voorzichtig open en haal de steak eruit. Dep deze droog met wat keukenpapier.
  • Kruid het vlees aan beide kanten met witte peper en versgemalen zeezout.
  • Zet een pan op het vuur en laat deze rustig warm worden. Draai het vuur op halve stand wanneer de pan heet genoeg is. Extra boter of olie toevoegen is niet nodig.
  • Bak de steak rustig aan één kant 2 tot 3 minuten. Let op dat de temperatuur van de pan niet te hoog wordt. Het vet moet rustig warm worden en door het vlees smelten.
  • Draai de steak pas voor het eerst om zodra het vlees mooi gekarameliseerd is. Bak de andere zijde op dezelfde manier.
  • Haal het vlees uit de pan en laat het 5 minuten op een warme plek rusten.
  • Snij de steak in dunne plakjes en bestrooi deze licht met wat grove zeezout vlokken.