Nice to Meat inspiratie

Zoek je Zen… Dan eet je Japans Wagyu

Zoek je Zen… Dan eet je Japans Wagyu

Mikel Pouw van slagerij Nice to Meat vertelt je over de ins en outs van Japans Wagyu  
Lees meer
Het MRIJ-vlees van Piet: sappig, vol en stevig mondgevoel

Het MRIJ-vlees van Piet: sappig, vol en stevig mondgevoel

Je ziet het met regelmaat op de menukaart staan: MRIJ-rundvlees. Maar wat betekent dat nu precies, MRIJ? Waar komt het vandaan en hoe is het ontstaan? Superslager Piet van den Berg vertelt met plezier alles over ‘zijn’ favoriete koeien.
Lees meer
De 10 lekkerste steaks

De 10 lekkerste steaks

Het kiezen van de juiste steak kan je zorgvuldig voorbereide barbecue nog nét even wat beter maken. Om er zeker van te zijn dat de juiste steak bij jou op het bord belandt, hebben we de verschillende opties met Nice to Meat doorgenomen. Hierbij onze favorieten in een handig overzicht waarmee je moeiteloos zou moeten kunnen scoren bij iedere vleesliefhebber!
Lees meer
Luchtig basilicumbrood met ricotta en gerookte zalm

Luchtig basilicumbrood met ricotta en gerookte zalm

Lees meer
Nice to Meat – een eerste kennismaking

Nice to Meat – een eerste kennismaking

Meer dan 120 jaar geleden begon Nice to Meat in Amsterdam als een ambachtelijke slagerij. Dankzij kwaliteit en service mochten wij onze specialiteiten al snel leveren aan hoofdstedelijke hotels en restaurants. Een traditionele, ambachtelijke aanpak, in combinatie met een efficiënte en stipte werkwijze, zorgde in de 20e eeuw voor een groeiende klantenkring.
Lees meer
Het Maas, Rijn en IJsselrund

Het Maas, Rijn en IJsselrund

De mensen achter is pure streekproduct De roodbonte koeien die verantwoordelijk zijn voor de kwaliteit waar meesterslager Piet van den berg bekend om staat, komen uit de stallen van Gerard de Koning in Berkel en Rodenrijs. Of liever gezegd: ze begrazen de weilanden van natuurgebied “De Groenzoom”.                      
Lees meer
Bakadvies van Herman den Blijker

Bakadvies van Herman den Blijker

Japans Wagyu is bijzonder vlees. Door de hoge marmering (de vetdeeltjes tussen het vlees) vraagt het ook om een iets andere bereiding dan we normaal zouden adviseren voor steak. Gelukkig hebben we Herman den Blijker bereid gevonden om zijn favoriete bakmethode voor Japans Wagyu op papier te zetten.
Lees meer
Hoe bepaal je de gaarheid van vlees?

Hoe bepaal je de gaarheid van vlees?

De gaartijd van een stuk rundvlees hangt af van de omvang. In verouderde kookboeken staat meestal een gaartijd afhankelijk van het gewicht (bijvoorbeeld 15 minuten per 500 gram voor rood vlees op 180 °C). Een achterhaalde tip want het gewicht is minder belangrijk dan de dikte van het vlees.
Lees meer
Accept

Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Direclyfrom.nl gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.